Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Τι συζητήθηκε

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Τι συζητήθηκε

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Εποικοδομητικό χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός το τηλεφώνημα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, με κύριο θέμα την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο.

«Εποικοδομητικό τηλεφώνημα με τον Άντονι Μπλίνκεν. Συζητήσαμε τη στενή συνεργασία μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί κατά της Ρωσίας, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter.

Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, αναφερόμενος στη συνομιλία τόνισε πως ο Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα ως σημαντικός σύμμαχος και εταίρος στο ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανού υπουργείου Εξωτερικών

«Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας εν μέσω του αδικαιολόγητου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας, και τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας ως σημαντικού συμμάχου και εταίρου στο ΝΑΤΟ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments