Διεθνή

Μελόνι: «Η Ιταλία δεν πρόκειται να υποκύψει στον «εκβιασμό» του Πούτιν»

Μελόνι: «Η Ιταλία δεν πρόκειται να υποκύψει στον «εκβιασμό» του Πούτιν»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε θέση υπέρ απ' ευθείας εκλογής του Προέδρου από τον λαό

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα στηρίξει την Ουκρανία και δεν πρόκειται να υποκύψει στον «εκβιασμό» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τρίτη στο ιταλικό κοινοβούλιο η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

«Η υποχώρηση στον εκβιασμό του Πούτιν για την ενέργεια δεν θα έλυνε το πρόβλημα, θα το επιδείνωνε ανοίγοντας το δρόμο σε περαιτέρω απαιτήσεις και εκβιασμούς», είπε η κα Μελόνι στην παρθενική της ομιλία στην Κάτω Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνησή της στηρίζεται από το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τεκμήριο στενού φίλου του Ρώσου προέδρου, ενώ και η ίδια είχε εκφραστεί κατά το παρελθόν λίαν θετικώς για τον ένοικο του Κρεμλίνου.

Μιλώντας στην ιταλική βουλή η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της, η οποία ορκίστηκε το Σαββατοκύριακο, θα επιδιώξει να αυξήσει την οικονομική στήριξη για οικογένειες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την ενεργειακή κρίση.

Τόνισε ακόμη ότι είναι πεπεισμένη πως ο πρόεδρος της χώρας θα πρέπει να εκλέγεται απ’ ευθείας από τον λαό.

«Είμαι έτοιμη να αποτύχω στις επόμενες εκλογές αν είναι να έχω δώσει στην Ιταλία ένα καλύτερο μέλλον», είπε αφού παραδέχθηκε ότι η Ιταλία διάγει τη δυσκολότερη περίοδο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι το 2023 θα είναι έτος ύφεσης.

Η κα Μελόνι είπε ότι η κυβέρνησή της θα πρέπει να δαπανήσει πολλά για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης των τιμών της ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να καθυστερήσει ορισμένα αναμενόμενα μέτρα από τον προϋπολογισμό του 2023, ο οποίος πρέπει να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Πρόσθεσε ότι ο δεξιός συνασπισμός της θα διασφαλίσει τη δημόσια ιδιοκτησία μεγάλων υποδομών, όπως οι αυτοκινητόδρομοι και τα αεροδρόμια. Υποσχέθηκε όμως να εισαγάγει σταδιακές φορολογικές περικοπές και να μειώσει τη γραφειοκρατία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments