Διεθνή

DW: Ο Σολτς υιοθετεί τις καταγγελίες της Ελλάδας για Τουρκία

DW: Ο Σολτς υιοθετεί τις καταγγελίες της Ελλάδας για Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Καλώντας Άγκυρα και Αθήνα να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου, ο Πρωθυπουργός Σολτς είπε ότι «οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι σημαντικές όχι μόνο για αυτές τις δύο χώρες, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη»

Πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς επέκρινε την Τουρκία ότι αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Αθήνας. Ο Σολτς δήλωσε επίσης ότι η χώρα του θα μπορούσε να είναι μεσολαβητής μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Πηγαίνοντας στην Ελλάδα για επίσημες επαφές, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς επέκρινε την Τουρκία σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα Τα Νέα πριν από αυτό το ταξίδι , λέγοντας: «Δεν είναι αποδεκτό για μια χώρα του ΝΑΤΟ να αμφισβητεί την κυριαρχία ενός άλλου συμμάχου». Ο Σολτς δήλωσε επίσης ότι ένα άλλο απαράδεκτο ζήτημα είναι οι «περισσότερο ή λιγότερο καλυμμένες στρατιωτικές απειλές».

Καλώντας Άγκυρα και Αθήνα να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου, ο Πρωθυπουργός Σολτς είπε ότι «οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι σημαντικές όχι μόνο για αυτές τις δύο χώρες, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη». Ο Σολτς τόνισε επίσης ότι «η γερμανική κυβέρνηση είναι συμβαλλόμενο μέρος στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών μέσω του διαλόγου και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Δηλώνοντας ότι η χώρα του μπορεί να είναι μεσολαβητής για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Όλαφ Σολτς είπε: «Ο κοινός στόχος, το κοινό όραμα όλων μας θα πρέπει να είναι η πλήρης αξιοποίηση του οικονομικού δυναμικού της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου προς όφελος. όλων των χωρών. Αν επιτευχθεί, η Γερμανία μπορεί να παρέμβει», είπε.

Η Τουρκία υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι η κυριαρχία πολλών νησιών στα ανατολικά του Αιγαίου Πελάγους είναι ανοιχτή προς συζήτηση. Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας, μέλους του ΝΑΤΟ, και της γείτονάς της Ελλάδας, περνούν επίσης μια τεταμένη περίοδο. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, χρησιμοποίησε τη φράση «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», αναφερόμενος στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments