Αθλητισμός

Νεϊμάρ: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για διαφθορά κατά τη μετεγγραφή του στην Μπαρτσελόνα

Νεϊμάρ: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για διαφθορά κατά τη μετεγγραφή του στην Μπαρτσελόνα

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ο Νεϊμάρ θα έχει το δικαίωμα να έχει τον τελευταίο λόγο -μέσω τηλεδιάσκεψης- την ερχόμενη Δευτέρα την τελευταία ημέρα της δίκης

 Οι Ισπανοί εισαγγελείς απέσυραν την Παρασκευή όλες τις κατηγορίες για απάτη και διαφθορά εναντίον του επιθετικού της Βραζιλίας, Νεϊμάρ και άλλων κατηγορουμένων σε υπόθεση για τη μετεγγραφή του στη Μπαρτσελόνα από τη Σάντος το 2013.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον Νεϊμάρ και την καταβολή προστίμου 10 εκατομμυρίων ευρώ στην υπόθεση που άσκησε η βραζιλιάνικη επενδυτική εταιρεία DIS, η οποία κατείχε το 40% των δικαιωμάτων στον Νεϊμάρ όταν ήταν στη Σάντος.

Η DIS υποστηρίζει ότι έχασε από τη μεταβίβαση επειδή η πραγματική αξία ήταν υποεκτιμημένη.

Η εισαγγελία είχε επίσης ζητήσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ και πρόστιμο 8,4 εκατομμυρίων ευρώ για την Μπαρτσελόνα.

Στην αρχή της δίκης, η DIS είπε ότι απαιτούσε πενταετή φυλάκιση για τον Νεϊμάρ και συνολικό πρόστιμο 149 εκατομμυρίων ευρώ για τους κατηγορούμενους.

Τώρα, δεν αποκλείεται οι κατηγορούμενοι να διεκδικήσουν τα δικαστικά έξοδα της, διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα για αποζημίωση.

Ο Νεϊμάρ θα έχει το δικαίωμα να έχει τον τελευταίο λόγο -μέσω τηλεδιάσκεψης- την ερχόμενη Δευτέρα την τελευταία ημέρα της δίκης.

Ένα δικαστικό έγγραφο που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο ισχυρίζεται ότι η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις το 2011 με τον Νεϊμάρ, καταβάλλοντάς του 40 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει τη μετακίνησή του όταν το συμβόλαιό του με τη Σάντος θα έληγε το 2014.

«Πιστεύω ότι είναι υπερβολικό να θεωρεί κανείς ότι η προσφορά 40 εκατομμυρίων ευρώ είναι έγκλημα», είπε ο εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντάς το μπόνους υπογραφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments