Διεθνή

Ρωσία: Νέες κατηγορίες κατά Βρετανίας και Ουκρανίας για επίθεση στον Νοrd Stream

Ρωσία: Νέες κατηγορίες κατά Βρετανίας και Ουκρανίας για επίθεση στον Νοrd Stream

Πηγή Φωτογραφίας: Swedish Coast Guard via AP, File/reuters

Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας

Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι «εκπρόσωποι» μονάδας του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας ανατίναξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Θάλασσα της Βαλτικής.

Η Βρετανία διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς χαρακτηρίζοντάς τους «ψευδείς σε επική κλίμακα» ωστόσο, η Μόσχα συνέχισε να εξαπολύει κατηγορίες κατά της Βρετανίας αλλά και της Ουκρανίας λέγοντας πως εκείνες ευθύνονται επίσης για τη μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Κριμαία.

Σε απάντησή της στις ρωσικές κατηγορίες εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter πως «για να αποσπάσει την προσοχή από τον καταστροφικό χειρισμό της παράνομης εισβολής στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καταφεύγει στη διασπορά ψευδών ισχυρισμών επικής κλίμακας».

«Αυτή η τελευταία επινοημένη ιστορία λέει περισσότερα για τις διαφωνίες εντός της ρωσικής κυβέρνησης παρά για τη Δύση», πρόσθεσε.

«Βρετανία και Ουκρανία πίσω από την επίθεση στην Μαύρη Θάλασσα»

Επίσης οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Ουκρανία και τη Βρετανία για τη μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Κριμαία. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από την επίθεση αυτή προκλήθηκαν «μικρές ζημιές» σε ένα πλοίο.

«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού Κέντρου Ειδικών Ναυτικών Επιχειρήσεων έγιναν από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στο Οτσάκοφ, στην περιοχή του Μικολάιφ της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα πλοία που στοχοθετήθηκαν συμμετείχαν στην προστασία των νηοπομπών που έχουν αναλάβει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών. «Πρέπει να τονιστεί ότι τα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας που δέχθηκαν επίθεση από τρομοκράτες συμμετέχουν στη διασφάλιση της ασφάλειας του “διαδρόμου σιτηρών” στο πλαίσιο μιας διεθνούς πρωτοβουλίας για εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας.

Ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι «κατέστρεψε» εννέα εναέρια drones και επτά θαλάσσια κατά την επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου στο λιμάνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments