Πολιτική

ΥΠΟΙΚ σε Τσίπρα: Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους

ΥΠΟΙΚ σε Τσίπρα: Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους
Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Πιο αναλυτικά

«Στις δηλώσεις του, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, κατηγορώντας, μάλιστα, την Κυβέρνηση για «απαξίωση» αυτού του, πολλαπλά κρίσιμου για την πατρίδα μας, τομέα.

Προφανώς, ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους. Διότι ο ορισμός της απαξίωσης είναι η κατάσταση στην οποία οδήγησε την αμυντική βιομηχανία η δική του Κυβέρνηση. Κατάσταση η οποία αντιστράφηκε, χάρη στην εντατική, συντονισμένη και μεθοδική δουλειά της σημερινής Κυβέρνησης».

Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα ότι από 14 δισ. εξοπλιστικά σε 2 χρόνια, δεν έχει δοθεί ένα ευρώ στην ΕΑΒ

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να ξεναγηθώ εδώ στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, μιας από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας. Και είχα τη χαρά να αντικρίσω τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, που σε πολύ δύσκολες συνθήκες είχαμε συνάψει ως κυβέρνηση, είναι και τα δύο εδώ. Η αναβάθμιση των 84 αεροσκαφών F 16 σε Viper, καθώς και η αναβάθμιση των 4 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας των P 3 σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έκτοτε, η χώρα έχει προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 14 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στην εθνική πολεμική βιομηχανία. Αυτό είναι ένα εθνικό έγκλημα. Η χώρα δεν είναι μια χώρα που συνορεύει με το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο. Θα έχει πάντοτε ανάγκη να έχει τις ένοπλες δυνάμεις της σε διαρκή αποτρεπτική ικανότητα και ετοιμότητα. Είναι αδιανόητο να μην ενισχύει την αμυντική πολεμική βιομηχανία, πόσο δε μάλλον όταν είναι πολιτική επιλογή η απαξίωση της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments