Πολιτική

Υποκλοπές: Παρέμβαση Ντογιάκου – Καλεί να καταθέσει τον Βαξεβάνη

Υποκλοπές: Παρέμβαση Ντογιάκου – Καλεί να καταθέσει τον Βαξεβάνη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Αρχείου

Παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις.

Παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση. Καλείται σε κατάθεση ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento », σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Ήδη, η παραγγελία του κ. Ντογιάκου διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να αποσταλεί η σχετική κλήση στον εκδότη κ. Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντογιάκος στην έγγραφη παραγγελία του επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

Πινγκ πόνγκ ανακοινώσεων από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση

Τη σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, περί παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, συγγενών τους, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζει ότι τα όσα αναφέρονται «στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά» από τη Δικαιοσύνη, παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι «πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία», χαρακτηρίζει τον κ.Βαξεβάνη «εθνικό συκοφάντη» και «παραμυθά» και διερωτάται ποιος είναι ο σκοπός του, ενώ προσθέτει ότι ο κ.Βαξεβάνης «εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στη χώρα μας» και δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.

ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα Documento: Το πολιτικό σύστημα να προστατέψει την αξιοπρέπεια του

Να σταθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων και το πολιτικό σύστημα να προστατέψει την αξιοπρέπειά του, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento περί παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments