Διεθνή

ΗΠΑ Ενδιάμεσες εκλογές: Επανεκλογή για Γκας Μπιλιράκης και Τζον Σαρμπάνης

ΗΠΑ Ενδιάμεσες εκλογές: Επανεκλογή για Γκας Μπιλιράκης και Τζον Σαρμπάνης

Πηγή Φωτογραφίας: The Associated Press/Αρχείου

Στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, όπως όλα δείχνουν, ιδιαίτερα θετικό ήταν το πρόσημο για τους περισσότερους ομογενείς Βουλευτές

Στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, όπως όλα δείχνουν, ιδιαίτερα θετικό ήταν το πρόσημο για τους περισσότερους ομογενείς Βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς τέσσερις από τους πέντε επανεξελέγησαν.

Ειδικότερα, μετά τους Κρις Πάππας και Νικόλ Μαλλιωτάκη, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνεχίσουν να αποτελούν και οι Γκας Μπιλιράκης και Τζορτζ Σαρμπάνης.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, στην 12η Περιφέρεια της Φλόριντα ο Γκας Μπιλιράκης επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ, καθώς στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης συγκέντρωνε πάνω από το 70%.

Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, διατηρώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά ανώτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κογκρέσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν.

Παράλληλα, η Ελλάδα αποκτά έναν ακόμη σύμμαχο στο Κογκρέσο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, τον γιο του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος, στην 8η Περιφέρεια του Νιού Τζέρσεϊ ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Ρεπουμπλικανού Μάρκος Αρόγιο.

Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους, η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον, όμως η καταμέτρηση συνεχίζεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments