Διεθνή

Ρωσία: Σειρά συνεργασιών με την Τουρκία ανακοινώνει στην G20

Ρωσία: Σειρά συνεργασιών με την Τουρκία ανακοινώνει στην G20

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «σχεδιάζεται αριθμός συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, περιλαμβανομένης της αύξησης της συνεργασίας με την Τουρκία στο αέριο και της οργάνωσης μεγάλων αποστολών δημητριακών και λιπασμάτων»

Σειρά πρωτοβουλιών με την Τουρκία και τη συνεργασία στον τομέα τόσο του φυσικού αερίου, όσο και των εξαγωγών δημητριακών, θα ανακοινώσει η Ρωσία κατά τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των 20 (G20) που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «σχεδιάζεται αριθμός συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, περιλαμβανομένης της αύξησης της συνεργασίας με την Τουρκία στο αέριο και της οργάνωσης μεγάλων αποστολών δημητριακών και λιπασμάτων».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει διά ζώσης στη σύνοδο κορυφής, έχει προτείνει τη δημιουργία αυτού που αποκάλεσε «κόμβο αερίου» στην Τουρκία, μέσω του οποίου ρωσικό αέριο θα μπορούσε να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Μπαλί θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ελπίζει ότι η σύνοδος κορυφής θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση ενός «πολυπολικού» κόσμου – ένας όρος τον οποίο χρησιμοποιεί συχνά ο Πούτιν για να επικρίνει αυτό που χαρακτηρίζει δυτική κυριαρχία στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Η παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο της G20 έχει προκαλέσει επικρίσεις από δυτικές χώρες και την Ουκρανία, η οποία ζήτησε να απαγορευθεί στον Πούτιν να συμμετάσχει στη συνάντηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments