Διεθνή

Μεντβέντεφ για ΟΗΕ: Να πουν σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να αποζημιώσουν Γιουγκοσλαβία, Κορέα, Ιράκ…

Μεντβέντεφ για ΟΗΕ: Να πουν σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να αποζημιώσουν Γιουγκοσλαβία, Κορέα, Ιράκ…
Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ 94 από τα 193 μέλη τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, που προβλέπει ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ουκρανία

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ για το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,  που αναγνωρίζει ότι η Μόσχα οφείλει να καταβάλει στο Κίεβο πολεμικές αποζημιώσεις.

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ 94 από τα 193 μέλη τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, που προβλέπει ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και πρέπει να υποστεί τις νομικές συνέπειες των παράνομων ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε.

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος κάλεσε τον Οργανισμό να “απευθυνθεί” πρώτα σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να αποζημιώσουν τα δικά τους πολυάριθμα όπως είπε θύματα, απαριθμώντας τις χώρες.

Η ανακοίνωση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ

«Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε μη δεσμευτικό ψήφισμα για αποζημίωση από τη Ρωσία για καταστροφές στην Ουκρανία. Συμπεράσματα:

Οι Αγγλοσάξονες προσπαθούν ξεκάθαρα να συνθέσουν μια νομική βάση για την κλοπή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν παράνομα.

Ας δεχτούν να κάνουν την ίδια σύσταση για την πλήρη αποζημίωση από τις ΗΠΑ για τις καταστροφές στην Κορέα, το Βιετνάμ, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και άλλα πολυάριθμα θύματα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Διαφορετικά μοιάζει με την αρχή του τέλους του ΟΗΕ ως του βασικού διεθνούς θεσμού για τη συμφιλίωση. Το τέλος θα είναι οδυνηρό για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Θα ζήσουμε χωρίς ένα τέτοιο οργανισμό των «Ηνωμένων Εθνών».

Σημειώνεται ότι τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά έχουν πολιτική βαρύτητα.:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments