Lifestyle

Έρευνα: Το “άτακτο” παρελθόν σεξουαλικών συντρόφων δεν “μετράει” στον γάμο

Έρευνα: Το “άτακτο” παρελθόν σεξουαλικών συντρόφων δεν “μετράει” στον γάμο

Πηγή Φωτογραφίας: promescent

Οι γυναίκες με πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους έχουν εξίσου πιθανότητες να παντρευτούν με τις παρθένες, αν και λίγο αργότερα

Αν ψάχνετε για αγάπη, αλλά σας στοιχειώνει ένα «άτακτο» παρελθόν, μη φοβάστε.

Το να έχεις πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους δεν επηρεάζει τις πιθανότητες γάμου σου μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με μια μελέτη.

Αντίθετα, οι επιπτώσεις της ασυδοσίας στα ποσοστά γάμου είναι «εποχιακές» και ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων που συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής δεν φαίνεται να έχει αντίκτυπο, λένε οι επιστήμονες.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Γιούτα και της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ ανέλυσαν δεδομένα για σχεδόν 9.000 άτομα που είχαν παρακολουθηθεί για 18 χρόνια έως το 2015.

Ανακάλυψαν ότι ο πρόσφατος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων συσχετίστηκε με μείωση των πιθανοτήτων γάμου, αλλά αυτό το αποτέλεσμα κράτησε μόνο ένα χρόνο – υποδηλώνοντας ότι η σχέση είναι προσωρινή.

Γράφοντας στο περιοδικό Social Science Research, τόνισαν: «Προτείνουμε ότι η επίδραση των πολλαπλών σεξουαλικών συντρόφων στην πιθανότητα γάμου είναι εποχιακή, αντικατοπτρίζοντας μια περίοδο όπου τα άτομα απολαμβάνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα με λιγότερη δέσμευση.

Ωστόσο, το να έχουν πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους δεν φαίνεται να επηρεάζει αισθητά τις πιθανότητες γάμου τους μακροπρόθεσμα.

«Παρόλο που οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν στιγματιστεί ιστορικά για περιστασιακό σεξ, οι αναλύσεις μας δείχνουν ότι αυτό δεν εκδηλώνεται στη μακροχρόνια αγαμία. Οι γυναίκες με πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους έχουν εξίσου πιθανότητες να παντρευτούν με τις παρθένες, αν και λίγο αργότερα».

Η προσωπική ζωή του Tom Jones, του Russell Brand και ακόμη και της Lindsay Lohan φαίνεται να υποστηρίζει τα ευρήματα – καθώς όλοι παραδέχονται ότι είχαν άτακτο παρελθόν, αλλά τελικά «νοικοκυρεύτηκαν».

Οι ερευνητές είπαν ότι οι ειδικοί έχουν αποδώσει μια σειρά από εξηγήσεις στο γιατί οι άνθρωποι φαίνεται να καθυστερούν τον γάμο ή να τον εγκαταλείπουν εντελώς.

Αυτά περιλαμβάνουν τις ισχυρότερες οικονομικές προοπτικές των γυναικών, που θέλουν να επιτύχουν οικονομική σταθερότητα πριν από το γάμο και την «υφέρπουσα απογοήτευση» με την ιδέα της δια βίου δέσμευσης.

Μια πιο αμφιλεγόμενη θεωρία είναι η ιδέα ότι η ευρεία αποδοχή και διαθεσιμότητα του περιστασιακού σεξ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τον γάμο λιγότερο απαραίτητο ή ακόμα και επιθυμητό.

«Σε έναν κόσμο όπου μπορεί κανείς να κάνει περιστασιακό σεξ χωρίς λίγη έως καθόλου δέσμευση, το επιχείρημα λέει ότι ορισμένοι άνδρες και γυναίκες θα έχουν απλώς ένα λιγότερο παραδοσιακό κίνητρο να παντρευτούν, καθώς και λιγότερο κίνητρο για να γίνουν το είδος του ατόμου που στόχος είναι ο «γάμος».

Βρήκαν τη χαμηλότερη πιθανότητα γάμου τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες με μηδενικούς συντρόφους – πιθανώς επειδή είτε «δεν επιδιώκουν ρομαντικές σχέσεις ή ήταν επίμονα αποτυχημένοι στην αγορά γάμου».

Η ανάλυση αποκάλυψε επίσης ότι ο μέσος όρος ηλικίας γάμου για τις πιο άτακτες γυναίκες ήταν μόνο μερικά χρόνια υψηλότερος από τις συνομήλικές τους με λιγότερους συντρόφους.

Και κατά τη διάρκεια της μελέτης, μόνο μια μικρή πλειονότητα των ανθρώπων ανέφερε ότι κοιμόταν με πέντε ή περισσότερα άτομα το χρόνο.

«Μπορούμε να φανταστούμε πώς εκτυλίσσεται αυτό το σενάριο», είπαν οι ερευνητές. «Αν ο γάμος φαίνεται στον ορίζοντα, οι άνθρωποι κάνουν σεξ μόνο με τους συντρόφους τους.

«Αντίθετα, η συνέχιση της σεξουαλικής επαφής με μη έγγαμους συντρόφους μπορεί επίσης να κάνει λιγότερο πιθανό τον γάμο.

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είναι ένα βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Ένας άνδρας ή μια γυναίκα που εξακολουθεί να έχει πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους ως νεαρός ενήλικας δεν θέτει σε κίνδυνο τις προοπτικές του γάμου του στην πορεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments