Πολιτική

Σκέρτσος για νομοσχέδιο παρακολουθήσεων: «Θεραπεύει» παθολογίες και δυσλειτουργίες

Σκέρτσος για νομοσχέδιο παρακολουθήσεων: «Θεραπεύει» παθολογίες και δυσλειτουργίες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Αρχείου

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλά για το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλά για το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τρίτη με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών». «Οι προτεινόμενες διατάξεις θεραπεύουν παθολογίες και δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν» σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, το νομοσχέδιο «επιβεβαιώνει ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της κυβέρνησης: ότι αναγνωρίζει κάθε φορά το πρόβλημα και δρά ακαριαία δίνοντας λύσεις με απολύτως θεσμικό τρόπο. Έτσι γίνεται στις Δημοκρατίες, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν ταυτόχρονα την εθνική ασφάλεια και συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα των πολιτών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Όπως σημειώνει στη συνέχεια, «οι προτεινόμενες διατάξεις θεραπεύουν παθολογίες και δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν και καθιερώνουν διαδικασίες που περιορίζουν τη διακριτική ευχέρεια των οργάνων που εμπλέκονταν στην διαδικασία άρσης απορρήτου. Δημιουργούν το πιο σύγχρονο και συνεκτικό πλαίσιο, ιδίως για τα κακόβουλα λογισμικά, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο ρύθμισης και από άλλες χώρες που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα αλλά δεν έλαβαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Γιατί η χρήση παράνομων λογισμικών από άγνωστα κέντρα δεν συνιστά ‘ελληνική ιδιαιτερότητα’ όπως θέλει να το παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση», γράφει επίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments