Διεθνή

DW: Νέες περιπέτειες για την πρόεδρο του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου

DW: Νέες περιπέτειες για την πρόεδρο του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας κατέθεσε κατηγορητήριο κατά της Σεμπνέμ Κορούρ Φινσάνκι, προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB), για φερόμενη χρήση χημικών όπλων κατά τις επιχειρήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), με την κατηγορία «κάνει προπαγάνδα για τρομοκρατική οργάνωση», απαιτώντας έως και 7,5 χρόνια φυλάκιση.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο εισαγγελέας Μουράτ Γιλντιρίμ, «αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο του από 20/10/2022 καταγγελτικού εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υποβλήθηκε ποινική μήνυση κατά Η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου για προπαγάνδα για την ένοπλη οργάνωση RKK, και έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα”, ανέφερε.

«Η άμεση επαφή του υπόπτου με την ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση PKK εμφανίζεται στον κύριο ζωντανό σύνδεσμο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Medya Haber, με τα «μέλη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ ως αντάρτες» στο παρασκήνιο και τη νόμιμη άμυνα και προστασία «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις». δραστηριότητες κατά της αδιαίρετης ακεραιότητας της χώρας είναι παράνομες. Βλέποντας το πρόσωπο του εκφωνητή, όπως αναφέρεται στην υπεράσπιση του υπόπτου, στο παρασκήνιο καθώς οι αντάρτες των τρομοκρατών εξουδετερώθηκαν εκτός των ιδρυτικών σκοπών του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου, από κάνοντάς το να μοιάζει με δράση και ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα», με τη συμμετοχή στη ζωντανή σύνδεση και τη συμμετοχή σε ένα περιβάλλον όπου οι παράνομες δραστηριότητες της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης PKK παρουσιάζονται ως η δολοφονία ανταρτών και η εξουδετέρωση των μελών της οργάνωσης ως νόμιμη…».

Στο κατηγορητήριο, καταγράφηκε επίσης ότι η ιατρός «ισχυρίζεται ότι είναι ιατροδικαστής για την υπεράσπισή της, ότι δεν έκανε προπαγάνδα υπέρ της ένοπλης οργάνωσης του ΡΚΚ μέσω της εν λόγω ζωντανής σύνδεσης και ότι δεν αποδέχτηκε την κατηγορίες εναντίον της».

Τι συνέβη?

Η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB), ο οποίος κρατήθηκε επειδή ζήτησε έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς χρήσης χημικών όπλων, συνελήφθη από το Δικαστήριο της Άγκυρας. Βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές από τις 27 Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments