Διεθνή

Ισπανία: Η ακροδεξιά διαδηλώνει

Ισπανία: Η ακροδεξιά διαδηλώνει

Πηγή Φωτογραφίας: outono

 Οι διαδηλωτές φώναξαν μισαλλόδοξα συνθήματα και διαδήλωσαν κατά της ανασφάλειας και της καταστροφής που φέρνει στη χώρα, κατά τη γνώμη τους, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ

Δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του ακροδεξιού κόμματος Vox διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη την Ισπανία, με στόχο να διαμαρτυρηθούν κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι το «αυγό το φιδιού» είναι εδώ και καιρό παρόν στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν μισαλλόδοξα συνθήματα και διαδήλωσαν κατά της ανασφάλειας και της καταστροφής που φέρνει στη χώρα, κατά τη γνώμη τους, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

Μόνο στην Μαδρίτη, υπολογίζεται ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους είκοσι χιλιάδες. Τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ, που έκανε λόγο για μια κυβέρνηση ανίκανη που μειώνει αδικαιολόγητα τις ποινές στους φυλακισμένους και αφοπλίζει την αστυνομία.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της ακροδεξιάς ρητορείας απασχολεί και το παραδοσιακό συντηρητικό δημοκρατικό κόμμα της χώρας, που επέλεξε να κινηθεί προς τα δεξιά προκειμένου να σταματήσει τη διαρροή ψηφοφόρων προς έξαλλες ακροδεξιές δυνάμεις.

Το ακροδεξιό κόμμα υψώνει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης γύρω από τον φόβο για απόσχιση της Καταλονίας. Ο Αμπασκάλ πιστεύει ότι η επιχειρούμενη τροποποίηση του ποινικού κώδικα της χώρας θα ενθαρρύνει νέες απόπειρες απόσχισης στην Καταλονία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Vox υποστήριξε ότι η Ισπανία κυβερνιέται από αυτονομιστές και κατηγόρησε τη δεξιά αντιπολίτευση του Λαϊκού Κόμματος ότι ουσιαστικά υποστηρίζει το κυβερνητικό έργο, διατηρώντας κρυφούς διαύλους επικοινωνίας με τους Σοσιαλιστές.

Υπενθυμίζουμε ότι το Vox έχει προέλθει σε μεγάλο βαθμό από αποχωρήσεις από το κόμμα της συντηρητικής δεξιάς και ότι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η εκλογική του δύναμη κινείται σε διψήφια ποσοστά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments