Πολιτική

Βουλή: Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Βουλή: Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Άναψαν τα αίματα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις

Άναψαν τα αίματα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, καθώς Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους επί διαδικαστικών ζητημάτων, με τους χαρακτηρισμούς να ξεπερνούν τα όρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον συνάδελφό του φωνάζοντας «βούλωσέ το ηλίθιε» και τον Μαρκόπουλο να απαντά κάνοντας λόγο για πολιτική αλητεία. «Δεν σε φοβάμαι», φέρεται να απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακολούθησε ένταση με τους βουλευτές της ΝΔ να ζητούν την αποβολή του κ. Πολάκη από τη διαδικασία, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα.

Κατά τα λοιπά αναμένεται μετά τη συζήτηση επί των διαδικαστικών ζητημάτων να τοποθετηθεί στην επιτροπή ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ δεν είναι παρόντες οι 3 επιχειρηματίες που έχουν κληθεί (Μπίτζιος, Λαβάρνος και Ντίλιαν).

Επίσης, στην επιτροπή πραγματοποιήθηκαν και 2 ψηφοφορίες επί της διαδικασίας οι οποίες με 10 ψήφους έναντι 9 αποφασίστηκε η συνεδρίαση να είναι μυστική αλλά και να μην υπάρξει βίαιη προσαγωγή.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης πάντως και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επικαλέστηκαν αναφορά του προέδρου της επιτροπής Θανάση Μπούρα στην ΕΥΠ προκειμένου να ταυτίσουν το Predator με αυτή. « Είναι συγκλονιστική δήλωση», φέρεται- σύμφωνα με διαρροές της αντιπολίτευσης- να είπε ο Χάρης Καστανίδης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο, η πλειοψηφία αντέδρασε άμεσα με τον κ. Μπούρα να ξεκαθαρίζει με διπλή δήλωση πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός της αντιπολίτευσης με τους βουλευτές της ΝΔ να καταγγέλλουν «fake news».

Σε ό,τι αφορά τη βίαιη προσαγωγή, οι βουλευτές της πλειοψηφίας, θύμισαν στην επιτροπή τη στάση που είχε κρατήσει η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην προηγούμενη Βουλή κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετικό αίτημα για την βίαιη προσαγωγή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας. Όπως είπε, ο Κώστας Καραγκούνης, η τέως πρόεδρος της Θεσμών, είχε αρνηθεί το αίτημα 5 φορές, δηλώνοντας πως: «η επιτροπή δεν θα παίζει με όρους δημοσιότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments