Διεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Αντίθετες οι ΗΠΑ σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Αντίθετες οι ΗΠΑ σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: trendsmena

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εξέφρασε την αντίθεση των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Συρία και έστειλε μήνυμα στην Τουρκία.

“Από τότε που προέκυψε η ανησυχία μας για το θέμα αυτό, συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε, τόσο δημοσίως αλλά και ιδιωτικά, ότι είμαστε σθεναρά αντίθετοι στη στρατιωτική δράση, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής χερσαίας εισβολής που θα αποσταθεροποιούσε περαιτέρω τις ζωές των κοινοτήτων στη Συρία και θα έθετε σε κίνδυνο τη σημαντική πρόοδο του παγκόσμιου συνασπισμού κατά του ISIS. Όλα τα μέρη, πιστεύουμε, ότι θα πρέπει να αποκλιμακώσουν αμέσως την κατάσταση. Αυτό είναι ένα μήνυμα που έχουμε στείλει με συνέπεια τις τελευταίες ημέρες. Η κλιμάκωση στη Συρία και κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων θα ήταν επικίνδυνη. Θα αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια των αμάχων και ενδεχομένως ακόμη και του προσωπικού των ΗΠΑ, όπως είδαμε με τις πρόσφατες επιθέσεις” τόνισε ο Πράις και πρόσθεσε:

“Παραμένουμε ανήσυχοι από την κλιμάκωση της δράσης στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων αεροπορικών επιδρομών, ορισμένες από τις οποίες απειλούν άμεσα την ασφάλεια του προσωπικού των ΗΠΑ που εργάζεται για την καταπολέμηση του ISIS. Έχουμε επικοινωνήσει με την Τουρκία και με τους τοπικούς Σύριους εταίρους μας σχετικά με τις σοβαρές ανησυχίες μας“.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments