Διεθνή

Time: «Πρόσωπο της Χρονιάς» ο Ζελένσκι

Time: «Πρόσωπο της Χρονιάς» ο Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: telegram

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το Ουκρανικό Πνεύμα είναι το Πρόσωπο της χρονιάς του TIME για το 2022

Ο Ουκρανός πρόεδρος επελέγη από το περιοδικό ως το “πρόσωπο της χρονιάς” για το 2022, αποτίοντας φόρο τιμής στο «πνεύμα της Ουκρανίας».

«Είτε η μάχη για την Ουκρανία προκαλεί ελπίδα είτε φόβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε», έγραψε ο αρχισυντάκτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενταλ.

«Για την απόδειξη ότι το θάρρος μπορεί να είναι τόσο μεταδοτικό όσο ο φόβος, για την έμπνευση ανθρώπων και εθνών να ενωθούν για την υπεράσπιση της ελευθερίας, για την υπενθύμιση στον κόσμο της ευθραυστότητας της δημοκρατίας -και της ειρήνης- , ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το Ουκρανικό Πνεύμα είναι το Πρόσωπο της χρονιάς του TIME για το 2022», προσθέτει το περιοδικό με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Τις εβδομάδες από την έναρξη του ρωσικού βομβαρδισμού στις 24 Φεβρουαρίου, η απόφασή του να μην φύγει από το Κίεβο αλλά να παραμείνει και να συγκεντρώσει υποστήριξη ήταν κρίσιμη. Από την πρώτη του ανάρτηση 40 δευτερολέπτων στο Instagram στις 25 Φεβρουαρίου — που δείχνει ότι το υπουργικό συμβούλιο και η κοινωνία των πολιτών ήτανι στη θέση τους — έως τις καθημερινές ομιλίες που εκφωνούνται εξ αποστάσεως σε ιδρύματα όπως τα κοινοβούλια, η Παγκόσμια Τράπεζα και τα βραβεία Grammy, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν παντού», τόνισε ο αρχισυντάκτης του Time.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments