Διεθνή

Κροατία-Βραζιλία: Ο Νέος Πελέ που ήρθε να γράψει την δική του ιστορία

Κροατία-Βραζιλία: Ο Νέος Πελέ που ήρθε να γράψει την δική του ιστορία

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Κροατία – Βραζιλία ή αλλιώς Μόντριτς εναντίον Νεϊμάρ. Ακόμη καλύτερα, το ευρωπαϊκό jogo bonito απέναντι στο ορίτζιναλ «όμορφο παιχνίδι», σε μια μάχη που μπορεί να αφήσει εποχή!

Η ώρα των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε και πως θα γινόταν η φάση των «8» να ξεκινήσει καλύτερα, παρά με τη ματσάρα της Κροατίας κόντρα στη Βραζιλία, στο «Education City Stadium», της Αλ Ραγιάν. Οι «Βραζιλιάνοι της Ευρώπης», όπως έχουν συχνά χαρακτηριστεί οι Κροάτες εξ αιτίας του στυλ παιχνιδιού αλλά και των ατομικών χαρακτηριστικών τους, κοντραρίζονται με τους… original, τους ιστορικούς «πατέρες» του Jogo Bonito: του όμορφου παιχνιδιού. Ένα ματς στο οποίο φυσικά όλα τα φώτα θα πέσουν -αρχικά- πάνω στους δύο ηγέτες.

Από τη μία ο «πολύς» Νεϊμάρ

Το παιδί που στα 18 του άκουγε τον τότε πρόεδρο της Σάντος, Λουίς Άλβαρο, να τον παρακινεί να μην υποκύψει στα εκατομμύρια του Αμπράμοβιτς και της Τσέλσι αφού εάν έμενε στη Βραζιλία θα έκανε το πρώτο του αποφασιστικό βήμα για να γίνει ο νέος μεγάλος αθλητικός ήρωας της χώρας, όχι μόνο ξεπερνώντας τον Πελέ, αλλά και τον θρυλικό Άιρτον Σένα. Έκτοτε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι. Δύο τεράστιες μεταγραφές και μια ήδη λαμπρή καριέρα, στα 30 του, κυνηγά τους μύθους των σύγχρονων θεών της «σελεσάο», του Ρονάλντο, του Ροναλντίνιο, αλλά και του… μεγαλειότατου, του Βασιλιά Πελέ, που εσχάτως παρακολουθεί τα καμάρια του από το νοσοκομείο. Αυτού άλλωστε είναι ο «φυσικός διάδοχος», κάτι που θα χρειαστεί… τουλάχιστον ένα Μουντιάλ για να μην ακούγεται απολύτως κωμικό. Τα χρόνια που προηγήθηκαν, οι ποδοσφαιρικές μοίρες δεν του φέρθηκαν όπως θα περίμενε. Το ιστορικό στραπάτσο του 2014 τον στοιχειώνει ακόμη, οι έκτοτε κατά καιρούς τραυματισμοί δεν είναι σύμμαχοί του, ενώ η κριτική που του ασκείται αφορά και στην εξωγηπεδική ζωή του, όπου δεν αποτελεί και το Νο1 παράδειγμα επαγγελματία…

Με πληροφορίες από sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments