Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα πρόσθετη βοήθεια στους Ουκρανούς

ΗΠΑ: Νέα πρόσθετη βοήθεια στους Ουκρανούς

Πηγή Φωτογραφίας: qirim news/wsj

Tο Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων των ΗΠΑ, εξοπλισμό κατά των drones, ιατρικό εξοπλισμό και γεννήτριες, ενώ η υποστήριξη προέρχεται από τις αμερικανικές μετοχές

Η αμερικανική κυβέρνηση παρέχει στην Ουκρανία πρόσθετη βοήθεια ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η οποία ισοδυναμεί με σχεδόν 261 εκατομμύρια ευρώ, για να αποκρούσει τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο.

Συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων των ΗΠΑ, εξοπλισμό κατά των drones, ιατρικό εξοπλισμό και γεννήτριες, ενώ η υποστήριξη προέρχεται από τις αμερικανικές μετοχές.

Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο ανήλθε συνολικά στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις αρχές του 2021, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Τους τελευταίους μήνες, οι Αμερικανοί έχουν αποστείλει διαδοχικά «πακέτα», τα οποία προέρχονται συχνά από αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι θα ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ισχνή πλειοψηφία από τον Ιανουάριο, έχουν ήδη δηλώσει ότι θέλουν να βάλουν φρένο στη χρηματοδότηση της βοήθειας. Μετά τις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν μια ισχνή, οριακή πλειοψηφία, αλλά από τους κόλπους των Δημοκρατικών εκφράζεται η πεποίθηση ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί τους δεν θα προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες λόγω κυρίως των εσωκομματικών προβλημάτων τους, τα οποία η ηγεσία τους δεν επιθυμεί να μεταφέρει και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments