Nέα της αγοράς

Τρεις νέες άδειες διαδικτυακών παιγνίων μέχρι το Μάρτιο

Τρεις νέες άδειες διαδικτυακών παιγνίων μέχρι το Μάρτιο

Πηγή Φωτογραφίας: TharrosNews

Από τον Μάρτιο λοιπόν η αγορά διαδικτυακών παιγνίων θα έχει 18 νόμιμους παρόχους αυξάνοντας τον ανταγωνισμό

Τρεις νέες άδειες διαδικτυακών παιγνίων προανήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Δ. Τζανάτος μέχρι τον Μάρτιο του 2023 ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζει Παρατηρητήριο για τον έλεγχο συμπεριφοράς παικτών στα διαδικτυακά παίγνια.

Οι νέες εταιρείες που μπαίνουν στην αγορά είναι οι BROBET και ELLADIX, οι άδειες των οποίων θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ για το α’ τρίμηνο 2023 έχει προγραμματιστεί να δοθεί άδεια στην TRITON.

Και οι τρεις εταιρείες έχουν αιτηθεί και τις δύο άδειες που εκχωρεί το ελληνικό Δημόσιο, Τύπου Α που αφορά στον διαδικτυακό στοιχηματισμό και Τύπου Β, που αφορά σε λοιπά παίγνια (καζίνο κ.λπ.).

Από τον Μάρτιο λοιπόν η αγορά διαδικτυακών παιγνίων θα έχει 18 νόμιμους παρόχους αυξάνοντας τον ανταγωνισμό ενώ ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ δεν απέκλεισε να υπάρξει ενδιαφέρον και για επιπλέον άδειες καθώς σημειώνεται μεγάλη αύξηση της ζήτησης μετά την πανδημία.

Μάλιστα αναφερόμενος στον διαδικτυακά παίγνια τόνισε ότι στόχος είναι να ληφθούν νέα μέτρα για να προσελκύσουν την μεταφορά της έδρας των εταιρειών από την Μάλτα και το Γιβραλτάρ στην Ελλάδα, κάτι που απαιτεί μελέτη και διάλογο με τους παρόχους.

Υποστήριξε ότι όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς στις 31 Δεκεμβρίου όλοι οι διαδικτυακοί πάροχοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει ένα σύστημα για να καταγράφουν όλα τα δεδομένα τους. «Το θέμα είναι αν έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό θα αναπτύξουμε ένα σύστημα για το οποίο μέχρι τέλος του μήνα θα επιλεγεί μειοδότης και θα ξεκινήσουμε την επεξεργασία».

Να σταματήσει την «αιμορραγία» προσωπικού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια επιχειρεί ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ ο οποίος υποστήριξε ότι από 173 στελέχη στο τέλος του 2014, το 2021 έφτασε μόλις τα 42 άτομα προσωπικό με αποτέλεσμα το κόστος του προσωπικού από 4,5 εκατ. ευρώ να φτάσει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι να φτάσει τα 120 άτομα, με την πρόσληψη καταρτισμένων στελεχών και με το τελικό κόστος στα επίπεδα του 201 δηλ. τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments