Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Ο Σάντος δεν μετανιώνει που άφησε στον πάγκο τον Ρονάλντο παρά την ήττα από το Μαρόκο

Μουντιάλ 2022: Ο Σάντος δεν μετανιώνει που άφησε στον πάγκο τον Ρονάλντο παρά την ήττα από το Μαρόκο

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Ο Σάντος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα παραιτηθεί και είπε ότι θα μιλήσει με τον Πορτογάλο πρόεδρο της Ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα για το μέλλον του

Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, δήλωσε ότι δεν θα άλλαζε την απόφασή του να αφήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο ακόμα, ακόμα και μετά την πρόωρη αποχώρηση της ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω της ήττας με 1-0 από το Μαρόκο, στον προημιτελικό του Σαββάτου.

Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών της Πορτογαλίας με 118 γκολ σε 195 εμφανίσεις, ο Ρονάλντο έμεινε στον πάγκο την περασμένη Τρίτη, όταν η Πορτογαλία νίκησε με 6-1 την Ελβετία στο πλαίσιο των «16» όπου ο 21χρονος Ράμος, στη μόλις 4η εμφάνισή του,  σκόραρε τα τρία από τα τέρματα.

Ο Ρονάλντο, με το σφύριγμα της λήξης του χθεσινού αγώνα, έφυγε κλαίγοντας ασταμάτητα ενώ τον παρηγορούσαν οι συμπαίκτες του.

«Δεν μετανιώνω (που άφησα τον Ρονάλντο στον πάγκο)», είπε ο προπονητής Σάντος σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

«Δεν θα άλλαζε τίποτα, όσον αφοράσ την ομάδα δεν μπορώ να σκεφτώ με την καρδιά μου. Χρησιμοποίησα την ομάδα που έπαιξε πολύ καλά κόντρα στην Ελβετία και δεν υπήρχε λόγος να την αλλάξω (κόντρα στο Μαρόκο).

«Η στρατηγική απόφαση που έπρεπε να πάρω ήταν από τις πιο δύσκολες, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ με την καρδιά μου, πρέπει να σκεφτώ με το κεφάλι μου. Δεν είναι ότι ο Ρονάλντο δεν είναι πλέον σπουδαίος παίκτης, αυτό δεν έχει καμία σχέση».

Οι Atlas Lions του Μαρόκου έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν η πρώτη αφρικανική και αραβική χώρα που έφτασε στο φάιναλ φορ του τουρνουά χάρη σε ένα γκολ του Youssef En-Nesyri στο πρώτο ημίχρονο.

Το μέλλον του Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας

Ο Σάντος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα παραιτηθεί και είπε ότι θα μιλήσει με τον Πορτογάλο πρόεδρο της Ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα για το μέλλον του.

Είπε ότι η ομάδα του είχε δυσκολίες να βρει χώρους ανάμεσα στις πειθαρχημένες αμυντικές γραμμές του Μαρόκου και επαίνεσε τους αντιπάλους  για την προσπάθειά τους, λέγοντας ότι ήταν «απολύτως άξιοι».

«Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγη τύχη και από εμάς έλειπε», κατέληξε ο Σάντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments