Διεθνή

Hürriyet: Προαναγγέλλει εξελίξεις αναφορικά με την αγορά F-16 από την Τουρκία

Hürriyet: Προαναγγέλλει εξελίξεις αναφορικά με την αγορά F-16 από την Τουρκία
Για θετικό κλίμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σχετικά με το ζήτημα της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hürriyet

Για θετικό κλίμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σχετικά με το ζήτημα της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hürriyet παρουσιάζοντας σε σημερινό της δημοσίευμα τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Αρχικά όπως αναφέρει αφαιρέθηκαν από το αμερικανικό νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό NDAA οι τροπολογίες που περιείχαν τους όρους για την πώληση F-16 από την Ουάσιγκτον στην Άγκυρα ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών μέσα στον Ιανουάριο ώστε να «ξεπαγώσουν» οι συνομιλίες.

Έπειτα, δεν αποκλείεται να μεταβεί στις ΗΠΑ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Τζο Μπάιντεν. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά το αμερικανικό Yπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει έπειτα το Κογκρέσο για την πώληση των F-16.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments