Διεθνή

Die Zeit: Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό

Die Zeit: Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ενόψει της αύξησης των τιμών των τροφίμων, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αντιπαλέψει τον πληθυσμό. Οι Έλληνες θα πρέπει να λάβουν πίσω έως και δέκα τοις εκατό των δαπανών.

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται και στην Ελλάδα. Ενόψει του πληθωρισμού, η κυβέρνηση της Αθήνας θέλει πλέον να βοηθήσει οικονομικά τον κόσμο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι το κράτος θα επιστρέψει 10% στους πολίτες για αγορές παντοπωλείων μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό. Το μέτρο αυτό θα ισχύει για έξι μήνες από τον Φεβρουάριο. Τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν 10,1%.

Οι άγαμοι θα πρέπει να λαμβάνουν αποπληρωμή 10% έως και 220 ευρώ το μήνα για αγορές παντοπωλείου. Για κάθε επιπλέον μέλος μιας οικογένειας, το όριο αυξάνεται κατά 100 ευρώ έως και τα 1.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο για αγορές παντοπωλείου μηνιαίως, είπε ο συντηρητικός αρχηγός της κυβέρνησης.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Το πρόγραμμα των 650 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από την υπερφορολόγηση των ελληνικών διυλιστηρίων. Η ενέργεια της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να εγκριθεί από τη Βουλή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ το χρόνο, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει περισσότερο από το 85 τοις εκατό των φορολογουμένων της χώρας. Ο μέσος μεικτός μηνιαίος μισθός για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα είναι λίγο κάτω από τα 1.200 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments