Διεθνή

Qatargate: Ο δικηγόρος της Καϊλή διαψεύδει τα διεθνή ΜΜΕ

Qatargate: Ο δικηγόρος της Καϊλή διαψεύδει τα διεθνή ΜΜΕ
Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή διαψεύδει τους ισχυρισμούς των διεθνών ΜΜΕ που θέλουν την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να παραδέχθηκε πως γνώριζε για τις ύποπτες δραστηριότητες του συντρόφου της.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή διαψεύδει τους ισχυρισμούς των διεθνών ΜΜΕ που θέλουν την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να παραδέχθηκε πως γνώριζε για τις ύποπτες δραστηριότητες του συντρόφου της. Πιο συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως η Εύα Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα και πρόσθεσε ότι ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί. Και όλα αυτά ενώ την Πέμπτη η Εύα Καϊλή ετοιμάζεται να παρουσιαστεί ενώπιον των βελγικών αρχών, οι οποίες θα κληθούν να αποφασίσουν αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται μέχρι τη δίκη ή θα αποφυλακιστεί υπό όρους.

Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται πως, με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, η βελγική Le Soir αποκάλυψε πως η Καϊλή παραδέχθηκε ότι ζήτησε να κρύψει τα χρήματα ο πατέρας της, ο οποίος συνελήφθη την ημέρα της τεράστιας επιχείρησης κατά της διαφθοράς, ενώ έβγαινε από το ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες (στο Etterbeek) με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

Από τις ακροάσεις φαίνεται ότι ο πατέρας της Καϊλή, που βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα για λίγες μέρες, είχε λάβει εντολή από την κόρη του να κρύψει τις πολυάριθμες δεσμίδες χαρτονομισμάτων που είχαν στην κατοχή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments