Διεθνή

Ε.Ε: Μια σημαντική πτώση της κατανάλωσης στο φυσικό αέριο

Ε.Ε: Μια σημαντική πτώση της κατανάλωσης στο φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/martenscentre.eu

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέτυχαν, σύμφωνα με τη σχετική είδηση και την Eurostat, τον στόχο της μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέτυχαν, σύμφωνα με τη σχετική είδηση και την Eurostat, τον στόχο της μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, που έθεσαν στις αρχές Αυγούστου. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, πρόκειται για μία μείωση 20% στις δαπάνες του τετραμήνου.

 Πιο συγκεκριμένα, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πέτυχε τον στόχο της για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, τον οποίο είχε θέσει τον Αύγουστο. Η ποσότητα φυσικού αερίου που καταναλώθηκε στις χώρες της ΕΕ από τις αρχές Αυγούστου έως τα τέλη Νοεμβρίου ήταν 20% μικρότερη από τη μέση ποσότητα που δαπανήθηκε την ίδια περίοδο, τα προηγούμενα πέντε χρόνια, στοιχείο που καθιστά την εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική.

Σύμφωνα με την Eurostat, 18 χώρες κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο του 15%.

Πιο αναλυτικά, η Φινλανδία προηγείται με μείωση 52,7% μεταξύ των χωρών που μειώνουν την κατανάλωση φυσικού αερίου. Ακολουθούν η Λετονία με 43,2% και η Λιθουανία με 41,6%. Η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών που πέτυχαν τον στόχο, μειώνοντας την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά περίπου 25%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, αν και έξι χώρες δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τον στόχο που είχε θέσει η ΕΕ, η κατανάλωση φυσικού αερίου στη Μάλτα αυξήθηκε κατά 7,1% και στη Σλοβακία κατά 2,6% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, οι χώρες της ΕΕ έθεσαν στόχο να μειώσουν οικειοθελώς την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15% επί της μέσης κατανάλωσης την ίδια περίοδο, μεταξύ 1ης Αυγούστου 2022 και 31 Μαρτίου 2023.

Σε περίπτωση ανεπαρκούς εξοικονόμησης και αυξημένων προβλημάτων εφοδιασμού, θα τεθούν, όμως, στην ημερήσια διάταξη δεσμευτικά μέτρα εξοικονόμησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments