Διεθνή

«Επιδιώκουμε τερματισμό του πολέμου το συντομότερο»

«Επιδιώκουμε τερματισμό του πολέμου το συντομότερο»

Πηγή Φωτογραφίας: rianovosti

Σημαντική στροφή πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από λίγη ώρα, δηλώνοντας ότι επιθυμεί τον τερματισμό της πολεμικής αντιπαράθεσης το συντομότερο δυνατό.

Σημαντική στροφή πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από λίγη ώρα, δηλώνοντας ότι επιθυμεί τον τερματισμό της πολεμικής αντιπαράθεσης το συντομότερο δυνατό.

Αυτή η δήλωση εκ μέρους του Πούτιν έρχεται σε μια αποφασιστική συγκυρία, η οποία επισφραγίζεται από την επιτυχημένη επίσκεψη  του Β. Ζελένσκι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, διατυπώθηκε η εύλογη ελπίδα για σύντομη έναρξη διαπραγματευτικών διαδικασιών ανάμεσα στα δύο μέρη, ενώ σε λίγες εβδομάδες, ο Β.Ζελένσκι θα επισκεφθεί και θα έχει επαφές και συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ.

«Η Ρωσία επιθυμεί  και επιδιώκει να  τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, που πρόσθεσε πως «στόχος μας δεν είναι να περιστρέψουμε αυτό το σφόνδυλο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά, αντίθετα, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Προσπαθούμε για αυτό και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Για τον Πούτιν, «η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών οδηγεί σε αδικαιολόγητες απώλειες».

Ακόμη, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε και στους πυραύλους Patriot, λέγοντας «αυτό είναι ένα μάλλον παλιό σύστημα, δεν λειτουργεί όπως, για παράδειγμα, οι S-300 μας. Ωστόσο, όσοι μας αντιτίθενται προέρχονται από το γεγονός ότι αυτό είναι ένα αμυντικό όπλο – καλά, εντάξει. Εμείς απλά θα το έχουμε αυτό υπόψη».

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την πίστη του στις ειρηνευτικές διαδικασίες: «Αργά ή γρήγορα, τα μέρη που βρίσκονται σε κατάσταση σύγκρουσης κάθονται και συνάπτουν συμφωνία. Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό αυτό σε εκείνους που εναντιώνονται σε εμάς, τόσο το καλύτερο. Δεν το έχουμε εγκαταλείψει ποτέ».

Οι δηλώσεις αυτές του Β. Πούτιν γίνονται δεκτές με ικανοποίηση από δυτικές ηγεσίες και δυτικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι πρόκειται για μία σαφή στροφή στην στάση του Ρώσου προέδρου απέναντι στον πόλεμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments