Διεθνή

SZ για QatarGate: Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης

SZ για QatarGate: Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο QatarGate αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung

Στο QatarGate αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung κάνοντας λόγο για «απληστία και προδομένη αγάπη». «Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες» είναι ο υπότιτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο τονίζεται ότι οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προσπαθούν να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς παρουσιάζοντάς την ως μια αθώα γυναίκα, κατατρεγμένη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρονται δηλώσεις των δικηγόρων της, σύμφωνα με τις οποίες, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους, να παραμείνει στις φυλακές, στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. «Η αλήθεια όμως είναι ότι η δικαιοσύνη του Βελγίου βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη» καταλήγει το δημοσίευμα.

«Είναι μόνη της μέσα στη φυλακή, δυστυχώς και το μωρό της που είναι μόλις 22 μηνών είναι επίσης μόνο, είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς, η Εύα Καιλή αισθάνεται ότι ζει μία καταστροφή» δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Παράλληλα ο ιταλικός τύπος αποκαλύπτει ότι η Εύα Καιλή φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται με τον κεντρικό πυρήνα του Qatargate. «Ο Τζουζέπε Μερόνι, πρώην βοηθός του Πανστέρι, ο οποίος τον βοηθά ακόμα. Ο Νταβίντ το επώνυμο του οποίου δεν θυμάται. Σιμόνα, Καρόλα και Φρανστέσκα. Ο Παντσέρι τους βοηθούσε και ήταν «το ένα χέρι νίβει το άλλο» δημοσιεύει σχετικά η Il Fatto Quatidiano.

Qatargate:«Με χρησιμοποίησε» λέει πρώην Ευρωβουλευτής για τον Παντσέρι

Η Σουηδή πρώην ευρωβουλευτής Σεσίλια Βίλκστρομ λέει ότι το διοικητικό συμβούλιο του Fight Impunity δεν συνήλθε ποτέ και ότι δεν έλαβε ποτέ τίποτα από τον Παντσέρι, ούτε καν ένα email. Η Βίλκστρομ, η οποία συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο μιας ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου επιρροής από το Κατάρ και το Μαρόκο, λέει ότι εκμεταλλεύθηκαν τη φήμη της για αμφίβολους σκοπούς.

Η ΜΚΟ Fight Impunity ιδρύθηκε το 2019 από τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος μαζί με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι που ήταν υπάλληλος στη Fight Impunity και τον Nικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, ο οποίος διηύθυνε άλλη ΜΚΟ αντιμετωπίζουν προκαταρκτικές κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά», από τη βελγική εισαγγελία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments