Αθλητισμός

“Είναι… κίνδυνος τώρα για Ολυμπιακό ο Ντόρσεϊ – Ταιριάζει στον ΠΑΟ, κορυφαίο δίδυμο με Μπέικον”!

“Είναι… κίνδυνος τώρα για Ολυμπιακό ο Ντόρσεϊ – Ταιριάζει στον ΠΑΟ, κορυφαίο δίδυμο με Μπέικον”!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Γιατί δεν έπαιξε στο NBA και ποιες ομάδες της Euroleague τον θέλουν!

Γιατί δεν έπαιξε στο NBA και ποιες ομάδες της Euroleague τον θέλουν! Ο ομογενής άσος ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο για την Ευρώπη και ήδη γίνεται… πόλεμος μεταξύ των συλλόγων. Θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα, τι θα προσφέρει η παρουσία του και πόσο θα αλλάξει όλη τη διοργάνωση;

«Φωτιά» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έβαλε τις τελευταίες ώρες ο Τέιλορ Ντόρσεϊ, καθώς έγινε γνωστό πως οι Ντάλας Μάβερικς δεν θα τον κρατήσουν στο ρόστερ τους και ήδη ξεκίνησαν να πέφτουν… βροχή οι προτάσεις από ομάδες της Euroleague.

Ο ομογενής άσος άλλωστε ήταν σε πολύ καλή φόρμα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στη G-League, καθώς ήταν ανεβασμένος, σκόραρε, πάσαρε και ξεχώριζε στην πεντάδα της ομάδας του.

Ο Ντόρσεϊ ωστόσο ετοιμάζεται ήδη να μπει στο αεροπλάνο για Ευρώπη και περιμένει τις προσφορές που θα φτάσουν. Ο Ολυμπιακός όπως σας έγραψε και χθες το Sportdog.gr, παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του ενώ από κοντά υπάρχει η Φενέρ του Ιτούδη, η Αρμάνι Μιλάνο, η Βίρτους Μπολόνια, ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσε σε αυτή την εξίσωση να μπει και ο Παναθηναϊκός; Προφανώς.

Το ζήτημα είναι τι θα αποφασίσει ο ίδιος να κάνει, καθώς φαίνεται ότι ο Γενάρης είναι κομβικός μήνας για τις οριστικές αποφάσεις του Ντόρσεϊ αναφορικά με το μέλλον, ενώ ήδη έσκασε η πρώτη μεγάλη οικονομική προσφορά από τη Μονακό!

“Για αυτό δεν έπαιζε στους Μάβερικς ο Ντόρσεϊ – Ακατόρθωτο στο ΝΒΑ”

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Τσολάκη, ενός εκ των διαχειριστών τής σελίδας shot clock και άριστο γνώστη του μπάσκετ τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ΝΒΑ, προκειμένου να μας πει την άποψή του για όσα ισχύουν για τον Ντόρσεϊ.

Νίκο, πώς τα πήγαινε το τελευταίο διάστημα ο Ντόρσεϊ στη G-League και γιατί υπάρχει αυτός ο ενθουσιασμός γύρω από εκείνον;

“O Ντόρσεϊ κάνει συνολικά μια εξαιρετική σεζόν στη G League, αλλά οι αδυναμίες του στην άμυνα και σε κάποια ζητήματα awareness τον κρατάνε μακριά από το να μπορέσει να πάρει τη πολυπόθητη θέση στο ρόστερ του Dallas. Στην Ευρωλίγκα ωστόσο που το επίπεδο είναι αισθητά χαμηλότερο μπορεί να είναι πρωταγωνιστής και το έχει αποδείξει. Φέτος σουτάρει με 45% για τρεις σε 7.5 προσπάθειες ανά αγώνα, δείγμα του πόσο καλός σουτέρ είναι. Στη G League έχει βρει το χώρο και το χρόνο να δείξει ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό σκόρερ. Ειδικά οι απουσίες των Χάρντι και ΜακΚίνλεϊ Ράιτ (των δύο καλύτερων παικτών των Texas Legends) τον βοήθησαν να βρει ρυθμό και από τότε είναι καταπληκτικός”.

Δεν θα μπορούσε να βρει χώρο στο ροτέισον των Μάβερικς;

“Όπως είπα και πριν, είναι αρκετά δύσκολο να τα καταφέρει στο ΝΒΑ. Είναι πολύ πίσω στο αμυντικό κομμάτι και στην επίθεση υπάρχουν στιγμές που έχει ανάγκη να έχει τη μπάλα στα χέρια του για να μείνει εντός ρυθμού. Στην ομάδα του Ντόνσιτς τα πράγματα είναι απλά: κάθε φορά που ακουμπάς τη μπάλα πρέπει να είσαι έτοιμος να σουτάρεις και το ΝΒΑ είναι η μόνη λίγκα στην οποία ο Ντόρσεϊ δεν έχει καταφέρει να είναι αποτελεσματικός σουτέρ. Οι λόγοι είναι πολλοί: οι ρυθμοί στο ΝΒΑ, το επίπεδο προσαρμογών και η ποιότητα των παικτών μπορεί να σου δίνει την ευκαιρία να έχεις μια “μαγική βραδιά”, αλλά αν δεν είσαι συνεπής, γρήγορα χάνεις τη θέση σου. Είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να παίξει στο ΝΒΑ”.

“Θα μου άρεσε στον Παναθηναϊκό ο Ντόρσεϊ – Δίδυμο με Μπέικον – Θα διατάρασσε την ισορροπία στον Ολυμπιακό”

Το σενάριο για την επιστροφή του στην Ευρώπη έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του – Προφανώς ο Ολυμπιακός (ίσως και ο Παναθηναϊκός, που είχε συνδεθεί το περασμένο καλοκαίρι με τον Ντόρσεϊ) όπως και άλλες ομάδες έχουν συνδεθεί μαζί του. Πού θα ταίριαζε να παίξει;

“Δεδομένα στην Ευρωλίγκα είναι ένας εκ των καλύτερων σκόρερ που θα έδινε πάρα πολλά σε μια ομάδα. Θα μου άρεσε στον Παναθηναϊκό, μιας και είναι ομάδα που παίζει πάρα πολύ iso και το δίδυμο Μπέικον-Ντόρσεϊ θα ήταν ένα από τα καλύτερα δίδυμα σκόρερ που έχουμε δει εδώ και χρόνια. Στον Ολυμπιακό, που κάνει πρωταθλητισμό, μέσα στη σεζόν μια τόσο μεγάλη κίνηση ίσως διατάραζε τη χημεία της ομάδας. Το ότι έπαιζε πέρσι στον Ολυμπιακό δε σημαίνει ότι η προσαρμογή φέτος δε θα ήταν δύσκολη”.

Μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην Ευρωλίγκα, αν επιστρέψει στην Ευρώπη; Ειδικά για ελληνική ομάδα ομάδα.

“Η προσθήκη ενός παίκτη του πάνω ραφιού σίγουρα θα επηρέαζε τις ισορροπίες. Αλλά θα ήθελε το χρόνο του. Δεν υπάρχει ομάδα στα ψηλά πατώματα που να μπορεί να υποδεχθεί άμεσα έναν τέτοιου επιπέδου σκόρερ. Η ενσωμάτωσή του θα πάρει καιρό. Βέβαια μια ομάδα που αναζητά τον παίκτη που θα είναι νούμερο 1 επιλογή στην επίθεση, θα τον δεχόταν με ανοιχτές αγκάλες! Για παράδειγμα, η Βαλένθια είναι μια εξαιρετική ομάδα που της λείπει μια πρωτοκλασάτη επιλογή. Ο Ντόρσεϊ θα την ανέβαζε επίπεδο, όπως ο Βιλντόζα ανέβασε τον Ερυθρό Αστέρα και ο Μπέικον τον Παναθηναϊκό. Αλλά το να δούμε τον Ντόρσεϊ σε μια ομάδα 5άδας, μου φαίνεται δύσκολο – εκτός αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός βασικού παίκτη”.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments