Διεθνή

Ρωσία: Η Sberbank θα αναγκαστεί να κλείσει το γραφείο της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ρωσία: Η Sberbank θα αναγκαστεί να κλείσει το γραφείο της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πηγή Φωτογραφίας: Business News - Crast.net

Τα γραφεία της αναμένεται να κλείσουν με το νέο έτος

Η κυρίαρχη δανείστρια της Ρωσίας Sberbank θα αναγκαστεί να κλείσει το γραφείο της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώτος αντιπρόεδρος Alexander Vedyakhin, επικαλούμενος τις πιέσεις που δέχεται από τις διεθνείς κυρώσεις.

Οι σαρωτικές κυρώσεις της Δύσης στόχευσαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας, αφού η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Sberbank είναι μία από τις πολλές μεγάλες ρωσικές τράπεζες που έχουν αποκλειστεί από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT και ορισμένα ανώτερα στελέχη έχουν τιμωρηθεί προσωπικά από κυρώσεις

«Δυστυχώς, στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των κυρώσεων, αντιμετωπίζουμε σοβαρές περικοπές στο γραφείο μας στη Μέση Ανατολή της SberInvest στο Άμπου Ντάμπι και, δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να το κλείσουμε το πρώτο τρίμηνο του 2023», είπε ο Vedyakhin στους δημοσιογράφους.

Το βλέμμα στην Κίνα

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η Sberbank θα συνεχίσει να εξυπηρετεί πελάτες στην αγορά των ΗΑΕ και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργές επικοινωνίες με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με το άνοιγμα ενός γραφείου εκεί.

«Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα υποκατάστημα στην Κίνα, συνήθως αυτό διαρκεί 1-1/2 έως 2 χρόνια», είπε ο Vedyakhin.

Ο ευρωπαϊκός βραχίονας της Sberbank, που εδρεύει στη Βιέννη, έκλεισε με εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Μάρτιο, μετά την προειδοποίηση της ΕΚΤ ότι η τράπεζα αντιμετώπιζε πτώχευση λόγω εξάντλησης των καταθέσεων.

Ο Vedyakhin αρνήθηκε να δώσει προβλέψεις για το σύνολο του έτους, αλλά είπε ότι η Sberbank ήταν σίγουρη ότι θα είναι κερδοφόρα τον Δεκέμβριο.

Η εταιρική πελατεία της τράπεζας αυξήθηκε κατά 3% στα 3 εκατομμύρια σε ετήσια βάση το 2022 και το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων αυξήθηκε κατά 13,5% σε περισσότερα από 18 τρισεκατομμύρια ρούβλια (263,35 δισεκατομμύρια δολάρια), χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ανατίμηση του νομίσματος, ανέφερε η Sberbank.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments