Διεθνή

Ουκρανία: Ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Ουκρανία: Ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς
Η ομοβροντία ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων το πρωί της Πέμπτης σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας προκάλεσε «εκτεταμένες ζημιές» στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας

Η ομοβροντία ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων το πρωί της Πέμπτης σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας προκάλεσε «εκτεταμένες ζημιές» στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο έχει ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές από τα πολλαπλά πλήγματα του ρωσικού στρατού από τον Οκτώβριο.

«Δυστυχώς, λόγω εκτεταμένων ζημιών στο δίκτυο, είναι δύσκολο για εμάς να προμηθεύουμε ηλεκτρική ενέργεια τις επαρχίες του Χαρκόβου, του Κιέβου, της Οδησσού, του Μικολάιφ, της Χερσώνας και του Λβιβ», τόνισε στην ουκρανική τηλεόραση ο Βολοντίμιρ Κουντρίτσι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ukrenergo, του εθνικού διαχειριστή του δικτύου ηλεκτροδότησης. «Ο εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο του: το σύστημα λειτουργεί» και «ένα μέρος έχει (ήδη) αποκατασταθεί», συμπλήρωσε ωστόσο.

Εκρήξεις σε μεγάλες πόλεις

Η Ουκρανία ανέφερε νέα ρωσική πυραυλική επίθεση σήμερα το πρωί καθώς εκρήξεις ακούγονται σε πόλεις, για τις οποίες οι αρχές λένε πως οφείλονται στα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που καταρρίπτουν εισερχόμενους πυραύλους. Ο προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρεστόβιτς έγραψε στο Facebook πως περισσότεροι από 100 πύραυλοι έρχονται κατά κύματα και σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, το Ζιτομίρ και την Οδησσό, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters και αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης. Διακοπές της ηλεκτροδότησης ανακοινώθηκαν στις περιφέρειες της Οδησσού και του Ντνιπροπετρόφσκ, με στόχο να ελαχιστοποιηθούν ενδεχόμενες ζημιές στην ενεργειακή υποδομή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments