Nέα της αγοράς

Χρυσάφι για την Ευρώπη η κινεζική αγορά

Χρυσάφι για την Ευρώπη η κινεζική αγορά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Tο μέγεθος της αγοράς ημιαγωγών για αυτοκίνητα αναμένεται να αυξηθεί από 44 δισ. το 2021 σε 80,7 δισ. δολάρια το 2027

Πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής STMicroelectronics Jean-Marc Chery ηγήθηκε αποστολής της διευθυντικής ομάδας στην Κίνα που επισκέφθηκε διάφορους κινεζικούς στρατηγικούς εταίρους της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Chang’an Automobile, Ceris Automobile, Ningde Times, Goodway Technologies, Weimex New Energy, ATECH Automotive Electronics κ.ά. Η εταιρεία δήλωσε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για τη ζήτηση ημιαγωγών σε τομείς υψηλής ανάπτυξης της Κίνας, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, και θα συνεχίσει να επενδύει σταθερά στην κινεζική αγορά καθώς η ανάπτυξή της συνδέεται αδιάρρηκτα με αυτήν.

Η STMicroelectronics, ως μία από τις πρώτες εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών που εισήλθαν στην κινεζική αγορά 40 χρόνια πριν, έχει αναπτύξει μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων στη χώρα. Η τεράστια αγορά τερματικών σταθμών της Κίνας έχει δημιουργήσει διαφοροποιημένη ζήτηση, η οποία με τη σειρά της τονώνει το καινοτόμο δυναμικό των επιχειρήσεων. Καλύπτοντας τη ζήτηση της αγοράς, τα προϊόντα της STMicroelectronics αποκτούν ταυτοχρόνως μεγαλύτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Σύμφωνα με αναλύσεις, το μέγεθος της αγοράς ημιαγωγών για αυτοκίνητα αναμένεται να αυξηθεί από 44 δισ. το 2021 σε 80,7 δισ. δολάρια το 2027, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 11,1%. Μέχρι το 2021 και για επτά συναπτά έτη η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στις πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων. Η ταχεία ανάπτυξη των οχημάτων αυτών οδήγησε σε επενδύσεις σε υποδομές όπως οι σταθμοί ταχείας φόρτισης και σε συστήματα στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών. Με τη ζήτηση για ημιαγωγούς σε προϊόντα που αφορούν την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία να αυξάνεται ραγδαία, το μέγεθος και οι δυνατότητες της αγοράς δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Σήμερα, η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλαγές όπως η ηλεκτροκίνηση και η παραγωγή «ευφυών» οχημάτων. Ταυτόχρονα, στο κύμα της «πράσινης οικονομίας» και της «έξυπνης βιομηχανίας», η βιομηχανική αγορά καλείται να ανταποκριθεί στον μετασχηματισμό της ενεργειακής διαχείρισης, στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, στην ψηφιοποίηση εξοπλισμού και συστημάτων και άλλων τομέων. Με γνώμονα τις τάσεις αυτές, η βιομηχανία και η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελούν τις δύο αγορές με τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξη στο χαρτοφυλάκιο της STMicroelectronics. Η Κίνα διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στη διαδικασία αυτή του μετασχηματισμού και της καινοτομίας, γεγονός που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η εταιρεία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην κινεζική αγορά.

Ως ο κορυφαίος προμηθευτής παγκοσμίως σε ημιαγωγούς αυτοκινήτων, η STMicroelectronics διαθέτει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που καλύπτει πλήρως την παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία, στοχεύοντας ταυτοχρόνως και σε καινοτόμες τάσεις και εφαρμογές όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, λογισμικό αυτοκινήτων και υποβοηθούμενη οδήγηση. Χάρη στα προϊόντα αυτά, η εταιρεία μπορεί να παρέχει ποικιλία συγκεκριμένων και εξατομικευμένων λύσεων για ημιαγωγούς οχημάτων, καλύπτοντας τις ανάγκες των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας για καινοτόμα προϊόντα.

Στο πλαίσιο των μεταβολών των παγκόσμιων προτύπων στη βιομηχανία ημιαγωγών, η επίσκεψη στην Κίνα του διευθύνοντος συμβούλου της STMicroelectronics και της διευθυντικής του ομάδας έστειλε ένα θετικό μήνυμα, καταδεικνύοντας την αποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών ημιαγωγών να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην κινεζική αγορά. Με τεράστιες δυνατότητες παραγωγής και κατανάλωσης, η κινεζική αγορά αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης για τις εταιρείες ημιαγωγών παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments