Διεθνή

Ουκρανία: Το Κίεβο αναχαίτισε 45 «καμικάζι drones» ανήμερα της Πρωτοχρονιάς

Ουκρανία: Το Κίεβο αναχαίτισε 45 «καμικάζι drones» ανήμερα της Πρωτοχρονιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας με 45 drones, ανακοίνωσε σήμερα πρωτοχρονιά ο ουκρανικός στρατός.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας με 45 drones, ανακοίνωσε σήμερα πρωτοχρονιά ο ουκρανικός στρατός. Όλα τα ιρανικής κατασκευής drones Shahed-136 ή «καμικάζι drones», όπως αποκαλούνται, καταστράφηκαν από το ουκρανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα drones αυτά με το όνομα Geran, ώστε να καλύψει ιρανική ανάμειξη. Η Ρωσία και το Ιράν συνεργάζονται επί μακρόν στρατιωτικά.

Τα Shahed-136 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον πόλεμο τον Σεπτέμβριο. Αν και περιγράφονται ως drones καμικάζι, πρόκειται για μικρούς «πυραύλους Κρουζ» με σχετικά περιορισμένη καταστροφική ικανότητα δεδομένου του φορτίου τους (50 κιλά). Ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου Αντρί Νεμπίτοφ ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook που δείχνει τα υπολείμματα ενός drone με τις λέξεις «Καλή χρονιά» στα ρωσικά. «Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για το κράτος τρομοκρατίας και τον στρατό του», σχολίασε.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Κίεβο κι άλλες πόλεις στην αλλαγή του χρόνου

Ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της χώρας, του Κιέβου, υπέστησαν χθες Σάββατο και μετά την αλλαγή του χρόνου νέα ρωσικά πλήγματα. Ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από δυο συνοικίες του Κιέβου περίπου τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας πως, κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως καταστράφηκαν 23 «στόχοι». Στο μεταξύ ο Βιάτσεσλαφ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης της Μπιέλγκοροντ, ρωσικής περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε πως εξαιτίας ουκρανικών βομβαρδισμών αναφέρθηκαν ζημιές σε σπίτια στα προάστια της πόλης Σεμπέκινα, αλλά δεν υπήρξαν απώλειες. Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει γενικά την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία, πάντως ουκρανοί αξιωματούχοι σχολιάζουν συχνά σαρκαστικά πως πρόκειται για «κάρμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments