Διεθνή

Πούτιν: Τον κατηγορούν ότι ποζάρει με «κομπάρσους» στρατιώτες [vid]

Πούτιν: Τον κατηγορούν ότι ποζάρει με «κομπάρσους» στρατιώτες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Φωτιά» έχουν ανάψει τις τελευταίες ώρες ξένα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εμφανίζεται στη Ρωσία με έχοντας στο πλάι του «ψεύτικους» στρατιώτες 

«Φωτιά» έχουν ανάψει τις τελευταίες ώρες ξένα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εμφανίζεται στη Ρωσία με έχοντας στο πλάι του «ψεύτικους» στρατιώτες σε εκδηλώσεις όπου παραβρίσκεται. Μάλιστα, εστιάζουν στο ερώτημα «ποια είναι η μυστηριώδης ξανθιά γυναίκα που εμφανίζεται συνέχεια δίπλα του και κάθε φορά με διαφορετικό ρόλο».

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιστρατεύει ηθοποιούς, συγγενείς του και θερμούς υποστηρικτές του, για να παριστάνουν τους στρατιώτες σε προπαγανδιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Κρεμλίνο για να δείξουν ότι η Μόσχα έχει το πάνω χέρι στον πόλεμο με την Ουκρανία. Τελευταίο περιστατικό ήταν οι ευχές του Πούτιν για την πρωτοχρονιά με φόντο Ρώσους στρατιώτες ντυμένους στα χακί, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.

«Όσοι βρίσκονταν στο πλευρό του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, ήταν πράγματι στρατιώτες; Ή απλά το Κρεμλίνο επιστράτευσε ηθοποιούς, συγγενείς του Πούτιν και ένθερμους υποστηρικτές του που έβαλαν απλά την στρατιωτική στολή για να δείξουν την αντοχή της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», διερωτώνται πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικά, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «BFMTV», αλλά και ορισμένα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του το Σάββατο από το αρχηγείο της στρατιωτικής περιοχής στο Ροστόφ, στη δυτική Ρωσία, ο Πούτιν ήταν πλαισιωμένος από «fake» στρατιώτες.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό λαό, ο πρόεδρος της Ρωσίας χαιρέτισε τους «ήρωες» που μάχονται για την πατρίδα τους, όπως είπε, καθώς ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας διαρκεί πάνω από μία δεκαετία. «Θα κάνουμε τη χώρα μας μεγάλη και ανεξάρτητη», τόνισε ο Πούτιν εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του για τη νίκη της χώρας του επί της Ουκρανίας.

Οι υποψίες για τους «fake» στρατιώτες ενισχύθηκαν όταν ο Λευκορώσος δημοσιογράφος, Ταντέουτς Τζισκάν, εντόπισε στο Twitter ότι, στα δεξιά του Πούτιν βρισκόταν μια ξανθιά Ρωσίδα, η οποία έχει εμφανιστεί και άλλες φορές στο πλευρό του, αλλά σε άλλους ρόλους. Σε μια φωτογραφία, η ίδια κυρία φοράει ρούχα του Ναυτικού ενώ σε άλλη, εμφανίζεται ως μία εκ των πιστών στη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments