Διεθνή

Ο Σούνακ αντιμέτωπος με νέες απεργιακές εντάσεις

Ο Σούνακ αντιμέτωπος με νέες απεργιακές εντάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: shropshirestar

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι της Μεγάλης Βρετανίας, τηρώντας την απεργιακή τους «υπόσχεση» και προκαλώντας στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ νέους «πονοκεφάλους» για τον τρόπο αντιμετώπισης των απεργών.

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι της Μεγάλης Βρετανίας, τηρώντας την απεργιακή τους «υπόσχεση» και προκαλώντας στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ νέους «πονοκεφάλους» για τον τρόπο αντιμετώπισης των απεργών.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική οργάνωση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αρχίζουν σήμερα και θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή. «Λόγω της εργατικής κινητοποίησης, οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες προς τους επιβάτες θα μειωθούν σημαντικά μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Τα τρένα θα έχουν περισσότερους επιβαίνοντες, θα αρχίσουν να κινούνται αργότερα και θα τελειώνουν νωρίτερα, ενώ δεν θα υπάρχουν καθόλου δρομολόγια σε ορισμένα μέρη».

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου, «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά η κυβέρνηση στέκεται εμπόδιο σε αυτήν».

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους από το σημείο, στο οποίο τις είχαν αφήσει τον προηγούμενο μήνα. Από τον Δεκέμβριο είχαν προαναγγείλει ότι πρόκειται να υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς. Αν μάλιστα προστεθούν και οι προαναγγελίες για νέες κινητοποιήσεις του προσωπικού των ασθενοφόρων και των νοσηλευτών, η συντηρητική κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ θα βρεθεί αντιμέτωπη, στα μέσα Ιανουαρίου, με ένα νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι απεργοί πετούν το «μπαλάκι» του διαλόγου στην κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης απαντά ότι «ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια συμφωνία είναι να έρθουν τα συνδικάτα και οι εργοδότες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι στη γραμμή πικετοφορίας και των απεργιών, αυτό θέλω να δω να συμβεί».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια νέα ενημέρωση από την πλευρά των απεργών και ο Ρίσι Σούνακ εμφανίζεται, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, να μην επιθυμεί να οξύνει την αντιπαράθεση, προσφεύγοντας σε κατασταλτικά μέτρα.

Τον δρόμο της κρατικής καταστολής τον έχει ήδη ακολουθήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, αλλά δεν προσέφυγε ποτέ σε ακρότητες. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε τον στρατό να περιορίσει τον αντίκτυπο των απεργιών των εργαζομένων στα ασθενοφόρα.

Είναι σαφές ότι ο Ρ. Σούνακ δεν μπορεί να ικανοποιήσει το απεργιακό αίτημα για αύξηση του μισθού και αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αλλά, την ίδια στιγμή, αυτή η κυβερνητική άρνηση εγείρει σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις, απέναντι στις οποίες ο νέος πρωθυπουργός, τρίτος κατά σειρά την χρονιά που πέρασε, θέλει να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους εργαζόμενους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments