Διεθνή

Ε.Ε.: Έτοιμη να ηγηθεί της ανάκαμψης της Ουκρανίας

Ε.Ε.: Έτοιμη να ηγηθεί της ανάκαμψης της Ουκρανίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ουκρανίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλήρως έτοιμη να παίξει ηγετικό και αποφασιστικό ρόλο στην έκκληση για ανάκαμψη της Ουκρανίας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ένωσης, Άνα Πισονέρο.

Σύμφωνα με την Πισονέρο, οι χώρες της G7 συμφώνησαν στον συντονισμό των δραστηριοτήτων τους  για την αποκατάσταση του κράτους της Ουκρανίας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρθηκε να αναλάβει τη γραμματεία αυτής της δομής. Οι μακροπρόθεσμες ανάγκες ανάκαμψης θα είναι τεράστιες. Είναι απαραίτητο να συντονιστούν οι προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων: ΕΕ, κράτη μέλη, ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, διεθνείς οργανισμοί. Και θα προσκληθεί και ο ιδιωτικός τομέας», σημείωσε η Πισονέρο.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζει το έργο της από εδώ και στο εξής με προσεκτικότητα. Τόνισε, επίσης, ότι η ΕΕ επικεντρώθηκε στην παροχή βασικών, ιδιαίτερα επειγουσών οικονομικών, αναγκών της Ουκρανίας. Πρόκειται για μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο Πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι το εύρος του σχεδίου για ταχεία ανοικοδόμηση της Ουκρανίας καλύπτει περισσότερα από πενήντα χιλιάδες θέματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments