Πολιτική

Τι είπε ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς

Τι είπε ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Κάποιοι λίγοι και καλοί φίλοι μπερδεύτηκαν και στάθηκαν αναίτια αμήχανοι μπροστά στο θάνατο του 82χρονου τέως βασιλέως των Ελλήνων, Κωνσταντίνου.

Κάποιοι λίγοι και καλοί φίλοι μπερδεύτηκαν και στάθηκαν αναίτια αμήχανοι μπροστά στο θάνατο του 82χρονου τέως βασιλέως των Ελλήνων, Κωνσταντίνου. Μια ορισμένη πολιτική ορθοφροσύνη συντήρησε – άθελά της – την αριστερή μυθοπλασία ότι μεγαλώσαμε με την νοσταλγία της επανόδου του τέως βασιλέως και ότι όλοι οι Δεξιοί είμαστε υποχρεωτικά και νοσταλγοί του μοναρχικού θεσμού. Αυτό θα ήταν ενδεχομένως και υπό προϋποθέσεις βολικό για μικροκομματικούς αντιπολιτευτικούς σχεδιασμούς, αλλά όχι για τη δημοκρατική Δεξιά. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της Χώρας, Αντώνης Σαμαράς, το αντιλήφθηκε έγκαιρα αυτό και πήρε την εύλογη θέση.

Ο θάνατος ενός συνανθρώπου μάς καλεί να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην εκδημία του, «είναι μια ιερή – και μακροχρόνια – παράδοση των Ελλήνων μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου». Και στη θλίψη των οικείων του, θα προσθέταμε, πρόεδρε Αντώνη.

Και εκεί που κάποιοι φίλοι άρχισαν να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό, υποτιμώντας πρωταρχικά τους εαυτούς τους και τις δεξιότητές τους, ο Αντώνης Σαμαράς υπενθύμισε τη συμβολική όψη του θανάτου του Κωνσταντίνου. «Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως – πέρα από την ανθρώπινη πλευρά – έχει συμβολική σημασία», η Δημοκρατία μας, η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, δεν έχει κανένα λόγο να αποσιωπήσει το παρελθόν της. Δεν ζούμε σε κάποιο αυταρχικό καθεστώς, που «συνηθίζει να σβήνει φωτογραφίες και σελίδες ολόκληρες».

Το σεβασμό μας, λοιπόν, και τις ευχές μας στους οικείους του τέως βασιλέως των Ελλήνων, όπως θύμισε ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments