Τεχνολογία

Λογοκρισία στη Βραζιλία καταγγέλλει δημοσιογράφος και ο Μασκ δείχνει φοβισμένος

Λογοκρισία στη Βραζιλία καταγγέλλει δημοσιογράφος και ο Μασκ δείχνει φοβισμένος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Γκρίνγουολντ αποκαλύπτει δικαστική απόφαση για αναστολή λογαριασμών γνωστών πολιτικών στα social media

Τη σημαντική κλιμάκωση τής λογοκρισίας στη Βραζιλίας καταγγέλλει ο ερευνητικός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, Γκλεν Γκρίνγουολντ μέσω Twitter, εν όψει της δημοσίευσης αποκλειστικής έρευνας για το θέμα, με τον Έλον Μασκ να παρεμβαίνει.

Σύμφωνα με το thread στο Twitter, η συγκεκριμένη έκθεση θα αποκαλύπτει την απόφαση μονομελούς Δικαστηρίου της Βραζιλίας που θα αποκλείει άμεσα την πρόσβαση πολιτικών και αναλυτών από πολλές αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Το καθεστώς λογοκρισίας στη Βραζιλία αυξάνεται ραγδαία, πλέον σχεδόν καθημερινά. Μόλις λάβαμε μια εντολή λογοκρισίας, πραγματικά σοκαριστική, η οποία δίνει εντολή σε πολλαπλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αποκλείσουν “άμεσα” πλήθος γνωστών πολιτικών και σχολιαστών» καταγγέλλει ο ίδιος μέσω Twitter.

«Το Twitter ήδη απέκλεισε την πρόσβαση σε έναν από αυτούς για τους οποίους έχει διαταχθεί αναστολή λογαριασμού» προσθέτει ο ίδιος, με τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter να παρεμβαίνει, ζητώντας από τον δημοσιογράφο να καταθέσει όσα γνωρίζει.

Ο Γκρίνγουλοντ απαντά στον Μασκ πως δεν μπορεί να ποστάρει ακόμη τα στοιχεία, καθώς αναμένει τη νομική διασφάλιση της ομάδας δικηγόρων του. «Είναι τρελό πως, ως δημοσιογράφος, πρέπει να ανησυχώ γι’αυτό, αυτό είναι το κλίμα εδώ» σημειώνει ο ίδιος, με τον Μασκ να απαντά: «Απολύτως ανησυχητικό».

Υπενθυμίζεται πως μετά τη νίκη Λούλα στις προεδρικές εκλογές της χώρας, οι υποστηρικτές Μπολσονάρου επιδιώκουν την υπονόμευση τού αποτελέσματος. Προ ημερών, εισέβαλαν σε Κογκρέσο, Ανώτατο Δικαστήριο και προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια, προκαλώντας στη συνέχεια λεηλασίες και καταστροφές σε κτήρια της χώρας.

Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 30 Ιανουαρίου ενώ μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 1.200 άτομα για τις ταραχές.

Ο Γκρίνγουολντ είναι πολλάκις βραβευμένος για τις έρευνές του, ενώ ήταν μεταξύ των βασικών συντελεστών του Πούλιτζερ που απέσπασε ο Guardian το 2014.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments