Διεθνή

Τραγωδία στην Ουκρανία: Πληροφορίες και συλλυπητήρια μηνύματα

Τραγωδία στην Ουκρανία: Πληροφορίες και συλλυπητήρια μηνύματα

Πηγή Φωτογραφίας: typosthes.gr

Δεν αναφέρεται ακόμη κάποια πρόσθετη ενημέρωση σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στο ελικόπτερο που πετούσε σήμερα το πρωί στην πόλη Μποβάρι, κοντά στο Κίεβο.

Δεν αναφέρεται ακόμη κάποια πρόσθετη ενημέρωση σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στο ελικόπτερο που πετούσε σήμερα το πρωί στην πόλη Μποβάρι, κοντά στο Κίεβο. Το δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο σε 18 τουλάχιστον ανθρώπους και τον τραυματισμό σε 29 επιβαίνοντες, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος αποστέλλει συλλυπητήρια μηνύματα.

Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι και η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσαν, το πρωί, τα πρώτα στοιχεία για τα θύματα, που ανέρχονταν σε 15 νεκρούς και 25 τραυματίες. Από αυτούς 3 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν.

Εντούτοις, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πια σε 18 και οι τραυματίες είναι 29. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται ο υπουργός Εσωτερικών, Ντένις Μοναστίρσκι, ο αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός του.

Είναι γνωστό για 29 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά. Στα θύματα παρέχεται όλη η απαραίτητη βοήθεια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, Κίριλ Τιμοσένκο, το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι κατευθυνόταν προς το hot spot των εχθροπραξιών.

«Το ελικόπτερο συνετρίβη. Στο πλοίο επέβαιναν εννέα άτομα. Ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, ο πρώτος αναπληρωτής Γεβγκένι Γενίν, καθώς και ο υφυπουργός του υπουργείου», δήλωσε η εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας Μαριάνα Ρέβα.

 «Υπάρχουν απώλειες από την συντριβή σήμερα ελικοπτέρου κοντά σε σχολείο προσχολικής εκπαίδευσης και κτίριο με κατοικίες στην πόλη Μπρόβαρι», δήλωσε ο περιφερειάρχης. «Την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία, παιδιά και προσωπικό βρίσκονταν μέσα στο νηπιαγωγείο. Όλοι έχουν τώρα απομακρυνθεί», σημείωσε ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι πολιτικές ηγεσίες χωρών και οργανισμών αρχίζουν να συλλυπούνται τις οικογένειες των θυμάτων, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους.

«Η τραγωδία χτυπά την καρδιά της κατεστραμμένης Ουκρανίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και σε ολόκληρη τη χώρα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Μπροβάρι. Μαζί σας θρηνούμε», έγραψε στο Twitter η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Η συντριβή του ελικοπτέρου στο #Brovary είναι μια τρομερή τραγωδία, που κόστισε πολλές ζωές, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και του υπουργού Monastyrskyi, του αναπληρωτή του Yenin, του Υφυπουργού Lubkovich. Στεκόμαστε δίπλα στον ουκρανικό λαό αυτή τη στιγμή της θλίψης και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση» ανέφερε ο Ζοζέ Μπορέλ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θρήνησε την απώλεια ενός «μεγάλου φίλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια» στον ουκρανικό λαό. «Συμμετέχουμε στον πόνο της Ουκρανίας» , έγραψε στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

Η Ίλβα Γιόχανσον, η οποία είναι η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, είπε ότι ο Ουκρανός ομόλογος της, Μοναστίρσκι ήταν «ένας αληθινός ήρωας της Ουκρανίας – τον τελευταίο χρόνο πρωτοστάτησε με γενναιότητα και στωικότητα».

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Ουκρανία, Μάτι Μαασίκας, δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος» από την είδηση, περιγράφοντας τα θύματα της συντριβής ως «εξαιρετικούς συνεργάτες και φίλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments