Διεθνή

Γερμανία: Κρίσιμη σύνοδος των χωρών που στηρίζουν στρατιωτικά το Κίεβο

Γερμανία: Κρίσιμη σύνοδος των χωρών που στηρίζουν στρατιωτικά το Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι χώρες που στηρίζουν στρατιωτικά το Κίεβο πραγματοποιούν σήμερα διάσκεψη στη Γερμανία

Οι χώρες που στηρίζουν στρατιωτικά το Κίεβο πραγματοποιούν σήμερα διάσκεψη στη Γερμανία, από την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι αναμένει «ισχυρές αποφάσεις», όπως την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης, για να βοηθήσουν τη χώρα του σε κρίσιμες μάχες εναντίον της Ρωσίας.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διάσκεψης, στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Δανία ανακοίνωσαν την παροχή νέου εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Το νέο πακέτο αυξάνει στα 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια την αξία της στρατιωτικής βοήθειας που έχει ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία, αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην επικράτειά της την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Όμως σε αυτό το νέο πακέτο δεν περιλαμβάνονται βαρέα άρματα μάχης, όπως τα Abrams, τα οποία, όπως λένε οι ΗΠΑ, δεν μπορούν να δοθούν στο Κίεβο για λόγους συντήρησης και εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της η Βρετανία έχει δεσμευθεί να στείλει στην Ουκρανία επιπλέον 600 πυραύλους Brimstone, η Δανία 19 αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar γαλλικής κατασκευής και η Σουηδία συστήματα πυροβολικού Archer.

Τα συστήματα αυτά έχουν μικρότερο βεληνεκές κατά πολλές δεκάδες χιλιόμετρα από αυτό που ζητούν οι Ουκρανοί.

Το Λονδίνο έχει επίσης δεσμευθεί να στείλει 14 βαρέα άρματα μάχης Challenger 2, ενώ η Πολωνία είναι έτοιμη να παραδώσει στο Κίεβο 14 άρματα μάχης Leopard 2 γερμανικής κατασκευής. Ο συνολικός αριθμός αυτών των αρμάτων μάχης είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που ζητεί η Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments