Πολιτική

Οικονόμου για «μικρή Μαρία»: Ο κ. Τσίπρας οφείλει συγγνώμη έστω και τέσσερις μήνες μετά

Οικονόμου για «μικρή Μαρία»: Ο κ. Τσίπρας οφείλει συγγνώμη έστω και τέσσερις μήνες μετά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής για τον σκηνοθετημένο θάνατο της μικρής Μαρίας στον Έβρο αναφέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής για τον σκηνοθετημένο θάνατο της μικρής Μαρίας στον Έβρο αναφέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα «έστω και τέσσερις μήνες μετά να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό».

Η δήλωση του κ. Οικονόμου

«Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, δήλωνε με ύφος κήνσορα: «σε αυτή τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών. Θέλετε, λοιπόν, να ζητήσουμε συγγνώμη, για ποιο λόγο»; Άραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής», αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την Πατρίδα του -δίνοντας μάλιστα όπλα στους εχθρούς της- για να ικανοποιήσει το προσωπικό του μένος εναντίον του Πρωθυπουργού;

Αισθάνεται συντριβή, που έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό με δόλιες προθέσεις;

Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερεις μήνες μετά, επιβάλλεται, συναισθανόμενος το μέγεθος της αδικίας που διέπραξε, να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό».

Μηταράκης: Ενδεχομένως Έλληνας και όχι Τούρκος πίσω από την υπόθεση με τους 38 στον Έβρο

Ο ενορχηστρωτής της υπόθεσης των «38» στον Έβρο και τη «νεκρή Μαρία» που δεν υπήρξε ποτέ, είναι πιθανό να ήταν Έλληνας, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επαναληφθεί σκηνικό παρόμοιο με εκείνο του Μαρτίου 2020 στον Έβρο. «Η Ελλάδα δεν είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη», τόνισε.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.