Πολιτισμός

Τα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου που δεν πρέπει να χάσετε το 2023

Τα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου που δεν πρέπει να χάσετε το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Sónar Hong Kong

Κινηματογράφος, μουσική, wellness ή φαγητό; Επιλέξτε το πάθος σας και ανακαλύψτε τα καλύτερα φεστιβάλ του 2023 για να το ικανοποιήσετε.

Το Sónar είναι μια γιορτή δημιουργίας όσον αφορά την ηλεκτρονική μουσική και την τεχνολογία, όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να παρακολουθήσετε συνέδρια τεχνολογίας Sónar+D και το βράδυ να απολαύσετε DJ sets. To 2023, μάλιστα, σηματοδοτεί τα 30 χρόνια του φεστιβάλ, με ονόματα όπως Peggy Gou, Honey Dijon, the Blessed Madonna, αλλά και Laurent Garnier και Ritchie Hawtin από τα παλιά στο Line-up. Σημειώστε ότι το Sonar by Day πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο Fira Montjuïc, με πιο κοντινό σταθμό μετρό τον Espanya, και το Sónar by Night λαμβάνει χώρα στο Fira Gran Via L’Hospitalet, με κοντινότερο σταθμό μετρό τον Fira.

View this post on Instagram

A post shared by London Design Festival (@l_d_f_official)

Παρίσι, Φεστιβάλ Jazz, 29/6-7/9

Το Παρίσι είναι από μόνο του ιδανική πόλη για τζαζ και αν μπορέσετε να συνδυάσετε ένα ταξίδι εκεί με το jazz festival της πόλης, θα έχετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία της γαλλικής πρωτεύουσας. Πραγματοποιείται το καλοκαίρι, όπου ντόπιοι και διεθνείς μουσικοί παίζουν σε υπαίθριες σκηνές στους βοτανικούς κήπους του Parc Floral de Paris. Η είσοδος στο πάρκο και τις συναυλίες είναι δωρεάν και ο πιο κοντινός σταθμός μετρό είναι ο Château de Vincennes.

Μπανγκόκ, Φεστιβάλ Θεάτρου, 11/23

Το φεστιβάλ Θεάτρου της Μπανγκόκ γιόρτασε μόλις την 20η του επέτειο και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Πολλές από τις παραστάσεις είναι tourist-friendly, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μιλάτε τη γλώσσα για να παρακολουθήσετε, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και νέες παραστάσεις από φρέσκες θεατρικές ομάδες. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συζητήσεις και workshops με ηθοποιούς, συγγραφείς και σκηνοθέτες. Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού της Μπανγκόκ, όπου πραγματοποιείται, είναι εύκολα προσβάσιμο με tuk tuk και συγκοινωνία.

Άμστερνταμ, Pride, 1-6/8

Οι εκδηλώσεις της ολλανδικής πόλης για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Pride, που αφορά την αποδοχή των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θεωρούνται από τις πιο ιδιαίτερες παγκοσμίως. Τα street parties λαμβάνουν χώρα όλο το σαββατοκύριακο, ενώ υπάρχουν και special club βραδιές και event όλες τις ημέρες. Η φετινή θεματική είναι #YouAreIncluded και στα highlights είναι το open air cinema στο Gershwinplein με queer κινηματογράφο και το οργανωμένο κολύμπι στον ποταμό Amstel. Τέλος, η παρέλαση στα κανάλια της πόλης που ανήκουν και στη λίστα της UNESCO, αποτελεί πραγματικά εμπειρία. Σημειώστε ότι τα events γίνονται σε διάφορα μέρη της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Βενετία, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, 30/8-9/9

Το παγκοσμίως δημοφιλές και αναγνωρισμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας προωθεί τον διεθνή κινηματογράφο με προβολές νέων ταινιών, αλλά και αφιερώματα, που πραγματοποιούνται στο ιστορικό Palazzo del Cinema. Αποτελεί μέρος της φημισμένης Μπιενάλε της Βενετίας, μιας μεγάλης έκθεσης μοντέρνας τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και τα βασικά βραβεία του φεστιβάλ είναι ο Χρυσός Λέοντας (Leone d’Oro), που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, και το Κύπελλο Βόλπι (Coppa Volpi), που απονέμεται στους καλύτερους ηθοποιούς. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο νησί Lido, που απέχει 15-20 λεπτά με το φέρι.

Λονδίνο, The London Festival, καλοκαίρι

Το 2 εβδομάδων φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι στο Λονδίνο, είναι ένα family-friendly φεστιβάλ που θα γιορτάσει τον πολιτισμό και την κοινότητα του Λονδίνου. Ο στόχος είναι να σκορπίσει χαρά έπειτα από δυο χρόνια πανδημία και την κρίση ακρίβειας της εποχής, με καλή μουσική και καλό φαγητό. Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό, αλλά τα διάφορα μαγαζιά θα έχουν είσοδο για κάποια events, τα οποία θα γίνουν σε όλο το Λονδίνο.

Πόρτο, Primavera Sound, 7-10 Ιουνίου 2023

Ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ της Ευρώπης, το Primavera Sound, πραγματοποιείται στο Πόρτο της Πορτογαλίας και το 2023 αναμένεται μεγάλο, καθώς είναι η 10η επέτειός του και έχει μια έξτρα ημέρα. Το line-up είναι ξεσηκωτικό, με ονόματα όπως Bleachers, FKA Twigs και Kendrick Lamar, αλλά και ονόματα όπως The Pet Shop Boys, Le Tigre and Sparks και άλλα. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Porto City Park, όπου μπορείτε να φτάσετε με την μπλε γραμμή του μετρό, με στάση στο Matosinhos Sul.

Ντενπασάρ, Μπαλί, Bali Spirit Festival, 4-7/5

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με την πιο πνευματική σας πλευρά σε ένα από τα καλύτερα wellness φεστιβάλ του κόσμου, τότε το Μπαλί είναι ο προορισμός σας. Στο πλαίσιο του Bali Spirit Festival πραγματοποιούνται workshops με γιόγκα, χορό, πολεμικές τέχνες, αναπνοές και προσωπική εξέλιξη με κορυφαίους εκπαιδευτές, ενώ υπάρχει και ψυχαγωγικό κομμάτι με μουσική, dj sets και συγκροτήματα που παίζουν world music. Ο πιο απλός τρόπος να φτάσετε στο φεστιβάλ είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο.

Φλωρεντία, Taste Florence, 4-6/2

Για τους foodies εκεί έξω που το ιταλικό φαγητό είναι αδυναμία και θέλουν να το συνδυάσουν με τον ρομαντισμό της πανέμορφης Φλωρεντίας, το Taste Florence στις αρχές του Φεβρουαρίου είναι μια καλή ευκαιρία για ταξίδι. Η ομάδα των σομελιέ, εκπαιδευτών και οδηγών του φεστιβάλ ετοιμάζει εδώ και περισσότερα από 14 χρόνια υπέροχο φαγητό και κρασί σε αγαπημένα στέκια της πόλης μέσω ξεναγήσεων, ώστε να πάρετε –κυριολεκτικά- μια γεύση από Φλωρεντία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments