Διεθνή

Η μάχη του Στάλινγκραντ, η άφθαρτη ρωσική φύση και η επανασυγγραφή της Ιστορίας

Η μάχη του Στάλινγκραντ, η άφθαρτη ρωσική φύση και η επανασυγγραφή της Ιστορίας

Πηγή Φωτογραφίας: EPA/Konstantin Zhavrazhin/Sputnik/Kremlin Pool

Ο Β. Πούτιν τίμησε σήμερα την ογδοηκοστή επέτειο από την Μάχη του Στάλινγκραντ.

Ο Β. Πούτιν τίμησε σήμερα την ογδοηκοστή επέτειο από την Μάχη του Στάλινγκραντ. Παράλληλα, κίνησε τις διαδικασίες για την επανασυγγραφή συγγραμμάτων Ιστορίας, μετά από μια δριμεία αναχρονιστική κριτική που άσκησε στην Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «η Ρωσία έχει κάτι να απαντήσει σε περίπτωση προμηθειών ξένων αρμάτων μάχης», συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών Leopards, στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. «Έχουμε κάτι να απαντήσουμε και η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων δεν θα τελειώσει το θέμα», τόνισε ο Πούτιν, μιλώντας την Πέμπτη σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ογδοηκοστή επέτειο από τη νίκη στη Μάχη του Στάλινγκραντ.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, όσες δυνάμεις διεξάγουν ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσίας θα αντιμετωπίσουν σκληρή απάντηση: «Δεν στέλνουμε τα τανκς μας στα σύνορά τους, αλλά έχουμε κάτι να απαντήσουμε. Η μάχη του Στάλινγκραντ έχει καταστεί σύμβολο της άφθαρτης φύσης του λαού μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η ιδεολογία του ναζισμού δημιουργεί άμεσες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας: «Τώρα, δυστυχώς, βλέπουμε ότι η ιδεολογία του ναζισμού, ήδη στη σύγχρονη μορφή της, στη σύγχρονη έκφανσή της, δημιουργεί ξανά άμεσες απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας».

Η επόμενη «βολή» του Ρώσου απολυταρχικού ηγέτη αφορούσε άμεσα τον στόχο του, την Γερμανία, την Δύση και τα Leopard 2: «Απίστευτο, αλλά αληθινό: απειλούμαστε ξανά με γερμανικά άρματα μάχης Leopard με σταυρούς. Και θα πολεμήσουν ξανά με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας με τα χέρια του Μπαντέρα!», βροντοφώναξε αφηνιασμένα ο Βλαδίμηρος.

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμη ότι γνωρίζουμε πως «παρά τις προσπάθειες της ουσιαστικά επιθετικής προπαγάνδας των δυτικών ελίτ που δεν είναι φιλικές προς εμάς, έχουμε πολλούς φίλους και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ηπείρου, στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη. Όμως όσοι παρασύρουν ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σε έναν νέο πόλεμο με τη Ρωσία, και ακόμη πιο ανεύθυνα το δηλώνουν ως τετελεσμένο γεγονός, όσοι περιμένουν να κερδίσουν μια νίκη επί της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι ένα σύγχρονο ο πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι εντελώς διαφορετικός!».

Η συμμετοχή του σοβιετικού, κόκκινου στρατού στην αντιναζιστική πάλη είναι βέβαια αναντίρρητη και καταγεγραμμένη από ρωσικά, αλλά και όλα τα δυτικά εγχειρίδια σύγχρονης Ιστορίας. Η επίκληση, ωστόσο, της «άφθαρτης φύσης του ρωσικού λαού» και οι συνεχείς αναχρονιστικές διαδρομές στην ιστορική διαδρομή του ρωσικού λαού είναι προβληματική, δεδομένου ότι είναι απίθανο να θεμελιωθεί επιστημονικά η εκ φύσεως ανωτερότητα ενός λαού ή ενός έθνους έναντι ενός άλλου.

Είναι όμως προβληματική και κατά το ότι επιχειρείται η επανασυγγραφή της Ιστορίας του ρωσικού έθνους. Το εγχείρημα έχει ως πηγή έμπνευσης τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος έδωσε εντολή για την επανασυγγραφή ορισμένων εγχειριδίων Ιστορίας, που θα διδάσκονται υποχρεωτικά σε όλους του Ρώσους και σε όλες τις Ρωσίδες, ανεξάρτητα από την επιστημονική ειδίκευσή τους.

Έτσι, το Υπουργείο Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε την έννοια της διδασκαλίας της ιστορίας στα πανεπιστήμια, η οποία καλύπτει την περίοδο έως το 2022, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος, Βάλερι Φαλκόφ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα υπάρξει μια ενημερωμένη πορεία της Ιστορίας, η οποία καλύπτει την περίοδο από την εμφάνιση των πρώτων ανθρώπων στην επικράτεια της Ρωσίας έως το 2022, συμπεριλαμβανομένου του μαθήματος που θα περιλαμβάνει ιστορία της βιομηχανίας, περιφερειακή και παγκόσμια, προκύπτει από τα υλικά της συνάντησης. Το μάθημα αυτό θα είναι υποχρεωτικό για όλους και θα αναφέρεται και στην ρωσική διαφοροποιημένη παρουσία στις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες.

Φαίνεται ότι το «άφθαρτο» της φύσης του ρωσικού λαού ανατρέχει και αναβλύζει πηγαίο στις αρχικές, τις καταγωγικές ρίζες της Ανθρωπότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments