Διεθνή

Ντεπαρτιέ: Είμαι ένας Ρώσος που βρίσκει ανόητο τον πόλεμο

Ντεπαρτιέ: Είμαι ένας Ρώσος που βρίσκει ανόητο τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: VIA ASSOCIATED PRESS

Ο Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος είναι επίσης Ρώσος πολίτης, μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σε γερμανική φιλελεύθερη εφημερίδα.

Ο σπουδαίος Γάλλος καλλιτέχνης δεν έκρυψε ποτέ την εκτίμησή του για τον ρωσικό πολιτισμό. Εντούτοις, ο πολιτικά αμφιλεγόμενος πρωταγωνιστής, με το πιθανολογούμενο «φιλοαναρχικό» νεανικό παρελθόν και τις μεταγενέστερες πατριωτικές αναφορές, θεωρεί τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον των Ουκρανών «ανόητο».

Ο Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος είναι επίσης Ρώσος πολίτης, μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σε γερμανική φιλελεύθερη εφημερίδα.

Ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι η σύγκρουση δεν έχει «αλλάξει τίποτα» γι’ αυτόν αναφορικά με τη σχέση του με τη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας πως είναι «πάντα Ρώσος» και πως αγαπά τη «ρωσική κουλτούρα»: Συγκεκριμένα, δηλώνει: «Όταν αγαπώ μια χώρα, είναι πάντα για τον πολιτισμό της. Αλλά προτιμώ να αποφύγω να αναλύσω το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα πραγματικά λογικό για αυτήν την πολεμική διαμάχη!».

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όμως, που ωθήθηκε να αντιδράσει στην ανάρτησή του στο Instagram της 1ης Μαρτίου 2022, όπου ισχυριζόταν ότι ήταν «εναντίον του αδελφοκτόνου πολέμου», τόνισε χαρακτηριστικά ότι μισεί τις καταστάσεις «όπου αναμειγνύονται πολιτική και πολιτισμός. Δεν θέλω να πω περισσότερα για το θέμα από το: ο πόλεμος είναι μεγάλη ανοησία».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταγωνιστής είχε αποκτήσει ρωσικό διαβατήριο τον Ιανουάριο του 2013, σε ένδειξη διαφωνίας με τη φορολογική πολιτική του τότε σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Έκτοτε, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν έπαψε ποτέ να επαινεί τη νέα του πατρίδα, τη Ρωσία, σαν μια «μεγάλη δημοκρατία», και να επαινεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο συνέκρινε ιδιαίτερα με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

Τον Μάρτιο, είχε επίσης δηλώσει ότι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν πάντα αδελφικές χώρες. «Είμαι εναντίον αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου. Σας λέω ξεκάθαρα: Σταματήστε τα όπλα και διαπραγματευτείτε!».

Τον ίδιο μήνα, δε, είχε καταγγείλει σε δήλωσή του τις «τρελές και απαράδεκτες υπερβολές του Β. Πούτιν, ενώ όλα τα έσοδα από τις περυσινές εαρινές παραστάσεις του είχαν διατεθεί «στα Ουκρανικά θύματα αυτού του τραγικού αδελφοκτόνου πολέμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments