Αθλητισμός

Βαριά ποινή σε Μήτογλου: Δυόμισι χρόνια εκτός γηπέδων!

Βαριά ποινή σε Μήτογλου: Δυόμισι χρόνια εκτός γηπέδων!

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Όπως όλα δείχνουν, ο Ντίνος Μήτογλου θα παραμείνει εκτός παρκέ, στην καλύτερη περίπτωση, για 2.5 χρόνια αφού σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η FIBA, αποφάσισε να τον τιμωρήσει βαριά.

Δυστυχώς, όπως αναμενόταν, η εκδίκαση της υπόθεσης του Ντίνου Μήτογλου δεν ολοκληρώθηκε με χαμόγελα για τον διεθνή ψηλό, αφού οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως ο άλλοτε παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο και του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με βαρύτατη ποινή μίνιμουμ 2,5 ετών.

Ο Ντίνος μπορεί να ήταν συνεργάσιμος και να υπέδειξε ποιος τον ενέπλεξε στην περιπέτεια αλλά αυτό δεν έφτανε τελικά για να πέσει στα μαλακά. Η βαριά ποινή του Έλληνα διεθνή, πρόκειται να ανακοινωθεί από ώρα σε ώρα από την FIBA.

Η ουσία που είχε λάβει ο Μήτογλου θεωρήθηκε από τις πιο βαριές απαγορευμένες στη λίστα της WADA και παρά τα ελαφρυντικά, η ποινή θέτει νοκ άουτ τον Έλληνα άσο για άλλες δυο σεζόν.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι η τιμωρία θα είναι εφέσιμη σε δυο βαθμούς κι αυτό ασφαλώς μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο προσεχές μέλλον για τον Ντίνο Μήτογλου.

Από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί  στην επίσημη ανακοίνωση της FIBA, ο 26χρονος εχει δικαίωμα να προσφύγει σε εφέτη-αθλητικό δικαστή της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, ενώ στη συνέχεια μπορεί να πάει και στο CAS που θα είναι και ο τελικός βαθμός δικαιοσύνης.

Εν ολίγοις η ποινή είναι βαριά σε πρώτο βαθμό αλλά είναι πιθανό αν του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά που ζητάει να επανέλθει νωρίτερα στα γήπεδα δεδομένου ότι έχει συνεργαστεί απόλυτα με τις αρχές, η «χορηγός» της ουσίας έχει συλληφθεί κι έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και ο αθλητής ζητά να αναγνωριστεί ότι δεν είχε κανένα δόλο ως προς τη λήψη της ουσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments