Διεθνή

Ζελένσκι: Στην Αγγλία ο πρόεδρος της Ουκρανίας – Συνάντηση με Σούνακ

Ζελένσκι: Στην Αγγλία ο πρόεδρος της Ουκρανίας – Συνάντηση με Σούνακ

Πηγή Φωτογραφίας: Bankingnews

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο κ. Ζελένσκι θα επισκεφθεί τα ουκρανικά στρατεύματα που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται στη Βρετανία και θα μιλήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Ζελένσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Εκτοτε, έκανε μόνο ένα άλλο ταξίδι εκτός Ουκρανίας, όταν μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σενάρια για επίσκεψη Ζελένσκι στις Βρυξέλλες

Τη Δευτέρα, σε δημοσίευμά τους, οι Financial Times ανέφεραν πως η Ευρωπαϊκή Ενωση φαίνεται πως σχεδιάζει την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου στις Βρυξέλλες τις επόμενες. Είχε προηγηθεί η υψηλού συμβολισμού σύνοδος κορυφής Ε.Ε. – Ουκρανίας στο Κίεβο, την περασμένη εβδομάδα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ζελένσκι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να παραστεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (9-10 Φεβρουαρίου) και για να μιλήσει σε έκτακτη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς τη Δευτέρα αν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπάρεντ Λιντς, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας τα εξής: «Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι να επαναλάβω ότι υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση προς τον πρόεδρο Ζελένσκι να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο».

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την πληροφορία για «λόγους ασφαλείας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments