Διεθνή

Η αξιοπρεπής Κύπρος αποκαθιστά την τουρκική ύβρις

Η αξιοπρεπής Κύπρος αποκαθιστά την τουρκική ύβρις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Η απίθανη τουρκική και τουρκοκυπριακή, ανθελληνική υστερία με αφορμή (και) την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η απίθανη τουρκική και τουρκοκυπριακή, ανθελληνική υστερία με αφορμή (και) την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε τέλος με την απόφαση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών. Η Τουρκία είχε αρνηθεί προηγουμένως να κάνει δεκτή την αποστολή κυπριακής βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

Η ύβρις του σουλτάνου είναι γνωστή. Ο Ερντογάν δεν δεχόταν την βοήθεια από την Κύπρο, η οποία είχε αποδέκτες τον σεισμόπληκτο λαό της γειτονικής χώρας.

Απευθείας επικοινωνία της Κύπρου με την Άγκυρα δεν υπήρχε και η όποια επικοινωνία ανάμεσα στα δύο κράτη γινόταν μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυτόν ακριβώς τον υπερεθνικό μηχανισμό απευθύνθηκε και η Κύπρος, για να γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον της για την αποστολή της ανθρωπιστικής αποστολής. Μετά από μια τραγελαφική παλινδρόμηση της τουρκικής ηγεσίας, η Τουρκία έκανε γνωστό στον μηχανισμό ότι αποδέχεται με ευχαρίστηση την κυπριακή αρωγή. Πριν από λίγο, όμως, η τουρκική πλευρά    επικοινώνησε με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και δήλωσε ότι τελικά, αρνείται την… ανθρωπιστική βοήθεια.

Βέβαια, ήρθε η αντίδραση των Κυπρίων αδελφών, με ακέραιη την πατριωτική αξιοπρέπεια. Με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δημητρίου, τονίζεται ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε το θέμα καθαρά από την ανθρωποκεντρική του πλευρά και ήταν από την αρχή έτοιμη να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση. Η αποστολή της Κύπρου που ήταν έτοιμη να αναχωρήσει για την Τουρκία αποτελείτο από 17 άτομα».

Φαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών του ελληνικού νησιού δεν κατευνάστηκε αρκετά, ακόμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments