Διεθνή

Ερντογάν: Τα ψεύτικα τα λόγια τα προεκλογικά

Ερντογάν: Τα ψεύτικα τα λόγια τα προεκλογικά

Πηγή Φωτογραφίας: cnn turk

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ελέγχονται για βαθιά προβληματικές σχέσεις με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ελέγχονται για βαθιά προβληματικές σχέσεις με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους. Μόλις τρεις από τις δεκαέξι προεκλογικές προγραμματικές θέσεις για το κεντρικό ζήτημα των σεισμών τηρήθηκαν μετεκλογικά από τον Ερντογάν, σύμφωνα με την Πλατφόρμα Επιθεώρησης Υποσχέσεων (Promises Review Platform), που υπάγεται σε ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Ιδιαίτερα, τρεις μόνο προεκλογικές δεσμεύσεις για την προστασία από τις φυσικές καταστροφές τηρήθηκαν από το ερντογανικό ΑΚΡ. Πριν από πέντε χρόνια, το 2018, οι εκλογές διεξήχθησαν, υπενθυμίζει η έρευνα, γύρω από δύο θεματικές, που είναι διαχρονικές στην τουρκική κοινωνία: φυσικές/σεισμικές καταστροφές και οικονομία. Το κυβερνών κόμμα «υποσχέθηκε τα πάντα αλλά δεν έκανε σχεδόν τίποτε».

Το Promises Investigation Platform διαπίστωσε ότι το AKP απέτυχε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του, με βάση την οποία θα διασφαλιστεί η διάδοση της υποχρεωτικής ασφάλισης σεισμού για όλους ανεξαιρέτως τους κατασκευαστές οικοδομών».

Σύμφωνα με την Πλατφόρμα Αναθεώρησης Υποσχέσεων, η αναλογία των κτιρίων με υποχρεωτική ασφάλιση σεισμού προς όλα τα κτίρια το 2017 ήταν 47%, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Ιδρύματος Ασφάλισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΣΚ). Το 2021, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 60%. Ωστόσο, αυτή η έκθεση δεν δημοσιεύτηκε το 2022 και το ασφαλισμένο ποσοστό δόμησης είναι τελικά 55%

Επιπλέον, δεν τηρήθηκε η κρίσιμη υπόσχεση της «ενδοεπικοινωνίας» σε περίπτωση σεισμού. Κι όμως στο προεκλογικό πρόγραμμα του Ερντογάν αναφέρεται με σαφήνεια ότι «θα εφαρμόσουμε το έργο του Συστήματος Αδιάλειπτης και Ασφαλούς Επικοινωνίας και θα δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη υποδομή που θα παρέχει ηχητική επικοινωνία και επικοινωνία δεδομένων χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υποδομές οπτικών ινών, GSM, ραδιοφωνικές και δορυφορικές συνδέσεις».

Ο Ερντογάν δεν τήρησε, ακόμη, τη σημαντική υπόσχεση για δημιουργία κινητών αποθηκών με υλικά καταφυγίου. Το πρόγραμμα προβλέπει πως  «θα δημιουργήσουμε κινητές αποθήκες όπου αποθηκεύονται υλικά καταφυγίου προκειμένου να παρέχουμε προσωρινό καταφύγιο για θύματα καταστροφών σε περίπτωση καταστροφών και έκτακτης ανάγκης στις 56 επαρχίες μας που δεν διαθέτουν αποθήκες υλικοτεχνικής υποστήριξης» .

Η αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μεταπολιτευτικών έργων είναι «τεράστια» σύμφωνα με την έκθεση, κάτι που θα επηρεάσει την εκλογική κρίση των Τούρκων, αν και δεν προσδιορίζεται ο πιθανολογούμενος βαθμός επιρροής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments