Τεχνολογία

«Κλώνους» του ChatGPT φτιάχνουν οι τεχνολογικές εταιρείες

«Κλώνους» του ChatGPT φτιάχνουν οι τεχνολογικές εταιρείες

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Προσπαθώντας να μην αφήσουν άλλα περιθώρια για μία «ανεξέλεγκτη» ανάπτυξη του ChatGPT, οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν, παρακολουθώντας τα επόμενα βήματά του και ταυτόχρονα δρώντας υπό άκρα μυστικότητα για τα δικά τους, για να ανακόψουν την τροχιά της επιτυχίας του.

«Πλημμύρισε» ο κόσμος της τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες από ανακοινώσεις για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, μετά τη φρενίτιδα που επικράτησε με το ChatGPT, το chatbox της OpenAI, το οποίο μπορεί να μιμείται ανθρώπινες συζητήσεις, δημιουργώντας από ποιήματα μέχρι επιχειρηματικές στρατηγικές.

Προσπαθώντας να μην αφήσουν άλλα περιθώρια για μία «ανεξέλεγκτη» ανάπτυξη του ChatGPT, οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν, παρακολουθώντας τα επόμενα βήματά του και ταυτόχρονα δρώντας υπό άκρα μυστικότητα για τα δικά τους, για να ανακόψουν την τροχιά της επιτυχίας του.

Microsoft

Η Microsoft φαίνεται πως προτιμά να μην δημιουργήσει ένα παρόμοιο εργαλείο από το μηδέν, αλλά να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT.

Η χρηματοδότηση είναι κρίσιμη, αφού κάθε συνομιλία ChatGPT κοστίζει μερικά σεντς για να ολοκληρωθεί, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της startup τον Δεκέμβριο.

Η Microsoft σχεδιάζει να ανανεώσει την μηχανή αναζήτησής της, Bing, η οποία δεν είναι δημοφιλής, με τεχνολογία από την OpenAI, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Google. Ωστόσο, οι πρώτοι χρήστες του «Bing AI» αναφέρουν ανακρίβειες και ανατριχιαστικές συνομιλίες με το chatbot.

Google

Η Google από τη μεριά της, βιάστηκε να ανακοινώσει το νέο εργαλείο αναζήτησής της, με ονομασία Bard που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο όμως επίσης παρουσίασε λάθη στις απαντήσεις των ερωτήσεων που του έδωσαν οι χρήστες.

Apple

Η εν λόγω εταιρεία τεχνολογίας, φαίνεται να κρατάει σιγή ιχθύος σχετικά με τα σχέδιά του για τη περαιτέρω χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα, δεν ανέφερε τίποτα για την τεχνολογία που σχετίζεται με το ChatGPT, όταν της δόθηκε η ευκαιρία, σε μια εσωτερική εκδήλωση τεχνητής νοημοσύνης.

PingCap

Η εταιρεία δημιουργίας λογισμικού βάσης δεδομένων PingCap, διαθέτει ήδη ένα προϊόν που βασίζεται στο ChatGPT στην αγορά. Η εταιρεία έχει γραφεία στο Πεκίνο και στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια.

Η PingCap κυκλοφόρησε το «Chat2Query» για πελάτες εκτός Κίνας τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας μια δημόσια διαθέσιμη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών από την OpenAI.

Το προϊόν επιτρέπει στους πελάτες να αναλύουν σε δευτερόλεπτα τα δεδομένα λειτουργίας των εταιρειών τους – όπως τα μοντέλα αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις – χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν γλώσσα προγραμματισμού υπολογιστή, δήλωσε ο Liu Song, αντιπρόεδρος της PingCap.

Baidu

Η κινεζική μηχανή αναζήτησης του ομώνυμου τεχνολογικού γίγαντα, ανακοίνωσε πως ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, θα ενσωματωθεί αρχικά στην αναζήτηση και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κοινό τον Μάρτιο.

Το προϊόν ονομάζεται «Ernie bot» και προς το παρόν, λίγες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές για τις δυνατότητές του και το πώς συγκρίνεται με το ChatGPT.

Alibaba

Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου και cloud δήλωσε ότι δοκιμάζει εσωτερικά την τεχνολογία τύπου ChatGPT και χωρίς να παρέχει χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία.

JD.com

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά είπε ότι το «ChatJD» της, θα επικεντρωθεί στο λιανικό εμπόριο και τη χρηματοδότηση. Αναμένει να βοηθά σε εργασίες όπως η δημιουργία περιλήψεων προϊόντων σε ιστότοπους αγορών και η οικονομική ανάλυση.

Tencent

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πανταχού παρούσα κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat, δήλωσε ότι συνεχίζει να ερευνά την επεξεργασία φυσικής γλώσσας, δηλαδή το πεδίο τεχνητής νοημοσύνης στο οποίο βασίζεται το ChatGPT.

Πρέπει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι το ChatGPT αυτόν τον μήνα έγινε θέμα συζήτησης στην Κίνα, από ένα εύρος μέσων ενημέρωσης -ακόμη και των κρατικών-, οι αναλυτές θεωρούν ότι οι κανονισμοί λογοκρισίας και δεδομένων της χώρας ενδέχεται να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται κάτι παρόμοιο εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments