Διεθνή

Human Rights Watch: Δικαιοσύνη τώρα για την Ουκρανία

Human Rights Watch: Δικαιοσύνη τώρα για την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Visar Kryeziu

Η απονομή δικαιοσύνης είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη πιο πολύ από ό, τι τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, τονίζει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch),

Η απονομή δικαιοσύνης είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη πιο πολύ από ό, τι τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, τονίζει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Πριν από ένα χρόνο, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία. Στους 12 μήνες από την εισβολή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαπράξει σοβαρές καταχρήσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών εικαζόμενων εγκλημάτων πολέμου, που τεκμηριώνονται από το HRW.

Το Παρατηρητήριο χρησιμοποιεί συγκεκριμένα παραδείγματα, τα οποία «εικονογραφούν» τη θηριωδία των ρωσικών στρατευμάτων,

Στα παραδείγματα που δίδονται ξεχωρίζουν η επίθεση στο Vulhedar με πυρομαχικά διασποράς, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο πύραυλος χτύπησε λίγο έξω από ένα νοσοκομείο, την πρώτη ημέρα της εισβολής, με τη χρήση ευρέως απαγορευμένων πυρομαχικών διασποράς και άλλων εκρηκτικών όπλων με μεγάλη επίδραση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αμάχων.

Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, σημειώθηκαν στην Μαριούπολη επανειλημμένες επιθέσεις σε σπίτια, σχολεία νοσοκομεία, θέατρο κα άλλες μη στρατιωτικές υποδομές.

Ακολούθως, ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν μια σειρά από προφανή εγκλήματα πολέμου κατά την διάρκεια της κατάληψης της Μπούτσκα, μιας πόλης περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Το Παρατηρητήριο αναφέρεται ακόμη στη χρήση απαγορευμένων ναρκών κατά προσωπικού. Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τουλάχιστον οκτώ τύπους ναρκών εναντίον προσωπικού στο Ιζιούμ. Οι νάρκες αυτές έμελλε να τραυματίσουν δεκάδες πολίτες, πολλοί από τους οποίους χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν.

Το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW), διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση, που διεξάγει έρευνα και υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδίως στην Ουκρανία, διερωτάται πότε θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα αυτών των επιθέσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments