Πολιτική

Εκλογές 2023: Αλλάζουν όλα – Στις 21:00 αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων [vid]

Εκλογές 2023: Αλλάζουν όλα – Στις 21:00 αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αλλάζουν όλα στις προσεχείς εκλογές με το αποτέλεσμα των εκλογών να υπολογίζεται γύρω στις 21:00 στο 80% των εκλογικών τμημάτων.

Αλλάζουν όλα στις προσεχείς εκλογές με το αποτέλεσμα των εκλογών να υπολογίζεται γύρω στις 21:00 στο 80% των εκλογικών τμημάτων. Οπως είπε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  κ. Κυριάκος Πιερρακάκης 25.000 τάμπλετ θα διατεθούν μέσω των δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Έτσι, γύρω στις 8 το βράδυ «θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού». 

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας. Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να βγουν νωρίτερα από τα συνηθισμένα τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

Τα σημεία-κλειδιά για την προκήρυξη των εκλογών [vid]

Είναι ειλλημένες οι αποφάσεις σύμφωνα με πηγές. Στις 3 Μαρτίου θα γίνει το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθεί η αύξηση κατώτατου μισθού. Θα ακολουθήσει άλλο ένα στις 9 Μαρτίου το οποίο θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημέρα των εκλογών που σύμφωνα με πηγές «κλειδώνει» για τις 9 Απριλίου.

Είτε στην ίδια συνεδρίαση είτε αμέσως με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου και αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ποια τα πρόσωπα κλειδιά

Ο κύριος Γιάννης Οικονόμου πολιτεύεται στην Φθιώτιδα επομένως δεν μπορεί να εκτελεί τα χρέη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αυτό θα το αναλάβει ο κύριος Άκης Σκέρτσος. Ρόλο στην επικοινωνία των θέσεων της ΝΔ και της κυβέρνησης θα αναλάβει και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία θα πυκνώσει τις δημόσιες παρουσίες της, ενώ θα πραγματοποιήσει περιοδείες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την προσπάθεια συσπείρωσης κυρίως του δεξιού ακροατηρίου.

Τα διεθνή θέματα για λογαριασμό της κυβέρνησης χειρίζεται επικοινωνιακά όλο αυτό το διάστημα η Αριστοτελία Πελώνη, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει να κάνει και κατά την προεκλογική περίοδο. Εκ της θέσεώς του, ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θα έχει δημόσιο λόγο και ο Δημήτρης Τσιόδρας για τη στήριξη των κυβερνητικών θέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments